Harde saker fra Blaker

Decay er tilbake og er klare for å underholde alle de kan.

Decay er tilbake og er klare for å underholde alle de kan.

Artikkelen er over 8 år gammel

Decay er tilbake.

DEL

Metalbandet Decay fra Blaker er tilbake for fulle mugger igjen, etter noen år i dvale.

Nå ligger det rutinerte orkesteret inne med låtene "The Coming" og "Follow The Shepherd" på Indres bandwagon-konkurranse på indre.no.

Den første versjonen av bandet så dagens lys i 2003, da med Espen Schmidt på trommer og Stefan Søyring på bass.

Bandet spilte flere konserter i sitt egent nærområd på denne tida: Sørum, Aurskog, Skedsmo pluss en Emergenza (rocke-VM) semifinale på John Dee i Oslo.

Etter en stund bestemte gutta seg for å legge gitarene på hylla.

Et par år seinere tok gitaristene Jan Fredrik Olberg og Per-erik Ingjer opp tråden igjen og bestemte seg for å danne et band igjen.

Karene fikk med seg trommis Bjørn Magnus Bårdseng og jammet mye hos han.

Seinere ble også vokalist Lars Marius Wølneberg med igjen, og gjensynsgleden var nesten komplett.

- Da manglet vi bare bass, og heldigvis møtte Jan Fredrik André Trevland i en tattoveringssjappe i byen. Han stilte som bassist, og bandet er nå fullsatt igjen. Vi klarte ikke å komme på et godt bandnavn, så vi tok like godt tilbake Decay-navnet. Det var tross alt Jan Fredrik og jeg som startet i første omgang. Nå har vi nye sanger, nytt giv og er klare for å underholde så mange vi kan, sier en offensiv Per-Erik Ingjer.

Utgangspunktene til de fleste Decay-låtene bygger på gitarriff som herrene Olberg og Ingjer stort sett står for, mens vokalist Wølneberg og Ingjer står for tekstene.

- Vi klipper, limer og jammer sammen på øving. Stort sett klarer vi å ende opp med noe alle er fornøyd med. Hvis ikke prøver vi å ta hensyn til alle innspill. Vi prøver alt før vi plukker det bort. Vokalen til Lars Marius er jo noe han lager mest selv, men også han tar imot innspill fra alle oss andre. Sånn sett er vi ganske inkluderende, forteller Ingjer.

Decay er beryktet for sine liveopptredener og har et mål om alltid å levere alt på scenen. Når vi har det gøy har publikum det gøy, er filosofien, avslutter Per-Erik Ingjer.

Per i dag har 18 forskjellige artister lagt ut 34 låter på http//indre.no/vis/bandwagon/

Artikkeltags