I morgen slipper dansebandet Hans Petters sin nye CD, samtidig som dette blir sangeren Susanne Halvorsen Foss’ første opptreden som dansebandvokalist.

Veteranene i danseband-sammenheng, gutta i Hans Petters, er freskere enn noen gang.

Muligens takket være deres nye vokalist Susanne Halvorsen Foss fra Gansdalen, som debuterer under morgendagens plateslipp på Torget i Lilelstrøm.

– Hun er også med på tre av låtene på den nye CD’n som som nå kommer på markedet, forteller Hans Petter Berntsen til Indre Akershus Blad.

Det var Berntsen som «fridde» til Susanne under Skauendagen ved Hvalstjern i fjor.

– Jeg har hørt den flotte sangstemmen i mange år, og da hun opprådte på Hvalstjern da jeg var konferansier, «fridde» jeg til henne i full offentlighet med 2.000 personer tilstede, forteller Berntsen.

– Og jeg svarte ja, sier Halvorsen Foss, med et lurt smil.

Hun innrømmer at hun ikke har hatt noe forhold til dansebandmusikk tidligere, men at det er fin musikk.

Susanne er ingen ukjent sanger i lokalmiljøet.

Hun har vært elev ved Fet kulturskole i mange år, hun synger i Sørum storband og Fet vokalgruppe, og fikk i fjor Drømmestipendet for sin sang.

Lange forberedelser

– Forberedelsene til denne CD’n har pågått i ett år, så det blir moro å få den lansert på Torget i Lillestrøm i morgen ettermiddag, hvor vi både spiller og signerer, sier Berntsen.

Den nye CD’n til dansebandet, som har holdt det gående i 48 år, heter «Gi meg et svar», som også er en av melodiene på CD’n.

– Roland Jansson har skrevet hele ti av tekstene på denne plata. Han er en svært viktig årsak til at vi kunne utgi nok en CD, sier Hans Petter Berntsen.

Gleder seg til festival

Etter morgendagens happening ser gutta i Hans Petters og Susanne fram til sommerens dansebandfestival i Sel i Gudbrandsdalen.

– Vi har endelig kommet med på en dansebandfestival. Det blir noe annet enn å spille i Folkets Hus i Lillestrøm år etter år, sier Berntsen.

I 35 år har de nærmest vært fast inventar i Folkets Hus, nå håper de at den nye CD’n og deltagelse på dansebandfestivalen vil kunne gi spillejobber rundt om i landet.

Det er Musikkverket, plateselskapet Tylden & Co og Hans Petters som står bak releasepartyet i morgen.