Gull-trioen

NMK Aurskog-Hølands Christian Presterud (t.v.), Katrine Rye Holmboe og Kjetil Gundersen tok alle gullmedaljer da NMK Aurskog-Høland og Rømskog IL arrangerte enduro-NM på Bjørkelangen lørdag.

NMK Aurskog-Hølands Christian Presterud (t.v.), Katrine Rye Holmboe og Kjetil Gundersen tok alle gullmedaljer da NMK Aurskog-Høland og Rømskog IL arrangerte enduro-NM på Bjørkelangen lørdag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Enduro-NM ble en eneste stor triumf for arrangørklubben NMK Aurskog-Høland. Klubben stakk like godt av med tre NM-gull på hjemmebane.

DEL

Kjetil Gundersen vant gull i herreklassen. I fjor var han skadet i skuldra og fikk ikke deltatt i NM. Gull nå smakte desto bedre.

– Det er stas å vinne NM på hjemmebane. Når det er sagt, så setter jeg seieren i Gotland Grand National mye høyere, fordi det der er et mye høyere sportslig nivå.

La det ikke herske noen tvil om Lierfoss-mannens sportslige kapasitet. Det forsto vi når vi så hvem som sto på 3. plass ved siden av ham på pallen: En viss Pål Anders Ullevålseter. Her har vi en utøver i verdensklasse i sin idrett i vårt distrikt. Det er bare å ta av seg hatten.

Karens samboer Katrine Rye Holmboe setter NM-gullet høyt.

– Det er første gang jeg blir offisiell norgesmester, det er en deilig følelse. Til å begynne var det tungt å kjøre i løypa, men da sporene hadde satt seg, gikk det lettere. Jeg måtte bytte clutch underveis og tapte litt tid der, men det holdt heldigvis til gull. Dette gir spore til videre satsing i idretten jeg elsker, sa en strålende blid Lierfoss-dame etter målgangen.

Det bør også nevnes at Holmboe kjørte like raskt som nevnte Ullevålseter under publikumsprøven!

I klassen elite junior, ville ikke NMK Aurskog-Hølands Christian Presterud være noe dårligere. Han klinket til og vant klassen sin med ett minutt og 21 sekunders margin.

– Dette gullet setter jeg høyt. Jeg hadde et håp om å vinne før jeg startet, og det er fryktelig artig at jeg innfridde egne forhåpninger. Det har gått litt opp og ned denne sesongen, derfor var det skikkelig herlig å avslutte sesongen med NM-gull, sa Presterud og jublet da han snakket med Indre rett etter målgang.

Alle utøverne Indre snakket med var meget godt fornøyde med arrangørklubbene NMK Aurskog-Høland og Rømskog IL.

– Vi har hatt cirka 70 funksjonærer i sving, så dugnadsånden er fantastisk i disse klubbene, sier Bjørn Arne Berg i løpsledelsen.

Løpsleder Asbjørn Sletholt fra Skien forteller at arrangementet gikk på skinner.

– Enduro er en forholdsvis liten sport, men det kreves mange ressurser for å arrangere løp. Jeg har et utrolig godt inntrykk av arrangørklubbene. Til tross for ei tøff løype, var det heller ingen skader, noe som er meget positivt.

Sletholt sender også sen stor takk til Kjelle videregående skole og Akershus fylkeskommune for å ha gitt de nødvendige tillatelsene.

Arrangørene hadde også utrolig god flyt med været. Vinden hadde stilnet og Kjellejordet lå badet i sol.

– Jeg vil anslå at rundt 1.000 mennesker omkranset løypa i løpet av lørdagen. Dette ga mersmak. Vi håper å kunne arrangere NM også neste år, slår Hans Kristian Bernhus i NMK Aurskog-Høland fast.

Artikkeltags