Gulbrandsen blir ordfører

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Bygdelista, Høyre og Fremskrittspartiet gir sin støtte til Karin Gulbrandsen (Sp) som blir ordfører i fire nye år. Aps Jan Mærli vant valget, men tapte ordførerkampen.

DEL

(Bjørkelangen) Mandag kveld ble partene i den borgerlige koalisasjonen enige om å støtte Karin Gulbrandsen (Sp) som ordfører i en ny fireårsperiode.

I kommunestyret 9. oktober vil den borgerlige fløyen med Sp, Frp, H, Bygdelista og Kr.F gi Gulbrandsen 19 stemmer, mens den sosialistiske fløyen med Ap og Sv vil få 16 stemmer.

- Jeg er lettet og glad. I denne anledning må jeg takke alle mine støttespillere og de andre partiene som har gjort en kjempejobb for at jeg kan fortsette som ordfører, sa Karin Gulbrandsen minutter etter at avgjørelsen falt.

- Er det viktig for deg å fortsette som ordfører?

- Ikke personlig, men vi har dratt i gang så mange prosjekter som jeg har lyst til å gjennomføre. Ikke minst gjelder det administrativ og politisk omorganisering, sier Sp-ordføreren fra Løken.

Kari Mikkelrud (Frp) blir ny varaordfører i Aurskog-Høland kommune. Hun overtar vervet etter Tor Wennemo (Kr.F) som har trukket seg ut av politikken.

- Jeg er ydmyk i forhold til ansvaret jeg har blitt pålagt. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på vervet, sier Mikkelrud til Indre Akershus Blad.

Det ble gitt og tatt mye mellom partiene under forhandlingene. Frp - som ble størst av de borgerlige partiene i valget - får foruten varaordfører også to plasser i formannskapet. Det samme får Sp.

Kr.F forhandlet seg fram til en plass i formannskapet på bekostning av Bygdelista. Verken Bygdelista eller Høyre får en plass i formannskapet denne perioden.

Etter det Indre erfarer er det første gang siden kommunesammenslåingen i 1966 at Høyre er uten representant i formannskapet.

Ordfører Gulbrandsen mener partene har opptrådt ryddig i den spennende prosessen.

- Det har ikke vært overtramp i det hele tatt. Diskusjonene har vært saklige, men likefullt engasjerte. Helt til lørdag var det uvisst hvilken vei ordførerkampen skulle vippe, sier hun.

Etter at Kr.F var i boks på borgerlig side, gjensto forhandlingene med Høyre. Hugo Haneborg hadde fått et tilbud fra Ap og SV som ville gitt partiet plass i formannskapet, men han takket nei.

- Høyre hører hjemme på borgerlig side i politikken. Derfor støttet vi Gulbrandsen, sier Haneborg.

Koalisjonspartiene har inngått avtaler av ulik art. Blant annet skal Høyre og Bygdelista være med på gruppemøter før formannskapet, selv om de ikke har representanter der.

Artikkeltags