Gå til sidens hovedinnhold

Gamle gründere reddet Think i Aurskog

Artikkelen er over 15 år gammel

AURSKOG: Think Nordic AS blir i Aurskog. Investorgruppen InSpire AS og gründerne Jan Otto Ringdal og Svein Kallum orket ikke tanken på at elbilfabrikken skulle havne i utenlandske hender.

Den velkjente frasen om at elbilfabrikken Think Nordic har ni liv holder snart ikke mål. Nå kan det virke som om bedriften har evig liv.

Skyhøye kostnader, null produksjon, uteblitte lønninger og konkurser ser ikke ut til å stoppe de mest ihuga Think-fantastene, de såkalte «Thinkerne».

Torsdag kveld ble bedriften reddet igjen. Det var aldri snakk om hvorvidt bedriften ville bli kjøpt opp, snarere hvem som skulle få tilslaget.

I hard konkurranse med belgiske Punch International BV, var det til slutt et par gründer-ringrever, framtidsrettede investorer og gamle Think-ansatte som trakk det lengste strået.

Formelt sett er det Aurskog Technologies AS som har kjøpt alle eiendeler og rettigheter tilhørende Think Nordic. I dette firmaet er Svein Kallum styreleder og elbilgründer Jan Otto Ringdal styremedlem.

I virkeligheten er det investorgruppen Inspire AS i Bærum som har spyttet mest penger i potten. Sentrale personer i dette firmaet er Jan Olaf Willums, Reidar Langmo og Alf Bjørseth.

Tidligere adm. dir. Chris Neal, innkjøpssjef Erik Gill Skaarnæs og sjefsingeniør Ole Fretheim i Think har også investert seg inn på eiersiden i selskapet.

Les mer i papirutgaven av Indre Akershus Blad.