Frogner IL tar sats med storhall

Tenker stort: Frogner IL har en stor medlemsmasse og ledere som tør satse. Her markerer daglig leder Ingar Stenslet (t.v.) og prosjektansvarlig Kjell Hulby omtrent der hjørnet på den nye hallen vil komme, mellom Frogner skole og dagens Frognerhallen.

Tenker stort: Frogner IL har en stor medlemsmasse og ledere som tør satse. Her markerer daglig leder Ingar Stenslet (t.v.) og prosjektansvarlig Kjell Hulby omtrent der hjørnet på den nye hallen vil komme, mellom Frogner skole og dagens Frognerhallen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mens andre sliter med sine haller, går Frogner Idrettslag med planer om å bygge en idrettshall like stor som Skedsmohallen.

DEL

Høsten 2017 kan en stor idrettshall som rommer tre spilleflater stå ferdig i Frogner idrettspark. Frogner IL har ansatt Kjell Hulby til å drive fram arbeidet med den nye idrettsparken.

Da skal dagens gressbane også være flyttet og erstattet av en ny kunstgressbane.

Eneste i landet?

– Jeg tror ikke at det finnes noe idrettslag i Norge som selv har bygd en idrettshall med tre spilleflater, sier en optimistisk prosjektleder som har hele laget bak seg i storsatsingen.

Hulby sier at det er to ting som har trigget dette prosjektet:

For det første er hallkapasiteten til eget bruk for lengst sprengt.

– For det andre at den nye Frogner/Melvold skole med 1.200 elevplasser vil trenge to hallflater til sitt bruk når den åpner neste år. Nøkkelen for å komme i gang med prosjektet er at Sørum kommune har inngått en 40 år lang leiekontrakt med Frogner Idrettslag, sier Kjell Hulby. I dag leier kommunen for 1,4 millioner kroner.

Må bygge uansett

Bygger ikke Frogner IL, så må kommunen bygge hall for å dekke sitt behov. Da falt det helt naturlig at idrettslaget bygger og blir eier.

– Det er et veldig godt samarbeid mellom idrettslaget og kommunen. En hall vil være åpen fra 07 om morgenen til 22–23 om kvelden og kobles sammen med kultursal og bibliotek på den nye skolen, sier Hulby og tror det hele vil bli et fantastisk samlingspunkt for bygda.

I planene som har vært oppe i kommunestyret er det gitt grønt lys for både å rive dagens idrettshall og bygge leiligheter på deler av arealet til idrettslaget.

– Det tror jeg ikke vil skje, svarer Hulby som skal se på mulighetene for dagens Frognerhallen i framtida.

– Kanskje kan det innredes en permanent turnhall der inne, sier han.

Tenker store tanker

Noen økonomiske rammer er ennå ikke på plass. Siden dagens kunstgressbane på Frogner er uten undervarme, håper man dette kan bygges på den nye banen. Da snakker man om 10 millioner kroner her.

– Når det gjelder storhallen vet vi foreløpig ikke hva det vil koste, men vi har sagt 65 millioner kroner pluss moms på dagens stadie, sier Hulby.

Han sier planene både er realistiske og bygger på stor vilje til å gjennomføre dette gjennom mange år.

Har tenkt store tanker

– Her er det folk fra idrettslaget som har tenkt store tanker. Det har krevd mot av de hovedstyrene som har jobbet med disse planene de siste årene, fortsetter Kjell Hulby.

Hulby ser for seg utleie av hallkapasitet til lag i nærområdet, samt at man kan introdusere nye idretter i Frogner IL.

– Vi har måttet sette foten ned for innebandy og jeg ser for meg at futsal kan komme inn, sier Hulby.

Frogner Idrettslag har 1.600 medlemmer og driver med ni særidretter.

Artikkeltags