Første støp for ny og stor barnehage

Ordfører John Harry Skoglund sender den første sementen ned i forskalingen og byggingen av Fets største barnehage, Tienbråten, er i gang. Anleggsleder Kjell Arne Gaard i Seby AS til venstre.

Ordfører John Harry Skoglund sender den første sementen ned i forskalingen og byggingen av Fets største barnehage, Tienbråten, er i gang. Anleggsleder Kjell Arne Gaard i Seby AS til venstre. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Da ordfører John Harry Skoglund sendte den første sementen ned i forskalingen, var det samtidig en markering av at byggingen av den største barnehagen i Fet er i gang.

DEL

Etter en lang og noe kronglete vei, er endelig byggingen av Tienbråten barnehage i Fet i gang.

Mandag sendte ordfører John Harry Skoglund og anleggsleder Kjell Arne Gaard i Seby AS det første lasset med sement ned i forskalingen - og byggingen av Fets største barnehage var i gang.

Barnehagen, som skal romme 140 barn og rundt 40 ansatte, ligger i Engaveien 6. like bak brannstasjonen.

Mandag ble det første offisielle arbeidet startet. Sentrale personer i Fet kommune, arkitekt og totalentreprenør, var til stede på barnehagetomta da den første bilen med sement ankom.

Den nye barnehagen, som har et totalbudsjett på 91,7 millioner kroner, skal bygges etter passivhusstandarden for å tilfredsstille kravene som er vedtatt av kommunens egen Klima- og energiplan.

Inn i november 2015

– Barnehagen skal etter kontrakten være klar til innflytting 2. november 2015, forteller eiendomssjef Bjørn Magne Bakken til Indre Akershus Blad.

Han legger til at entreprenøren jobber med å forsere planene noe, men at dette først vil være klart 1. mars neste år.

Bygget skal være ferdigstilt 1. oktober. Måneden fram til den foreløpige åpningsdatoen 2. november, vil i følge Bakken gå med til innredning og en «innkjøring», samt eventuelle utbedringer etter overtagelsesbefaringen i begynnelsen av oktober.

Ordfører John Harry Skoglund var svært godt fornøyd med at byggingen av Tienbråten barnehage nå endelig er i gang.

– Det har vært en lang vei fram til i dag. Det hele startet faktisk i 2008 med å finne en egnet tomt, sa ordføreren.

– Nå ser vi at dette har vært et flott valg, med nydelig utsikt og skogen like ved, sa Skoglund, og la til at Fet gjennom det å kunne samle nåværende barnehager vil få en annen barnehageøkonomi, slik man er opptatt av.

Etter at kulturskolerektor Ingunn Elvhaug hadde spilt «Lur låt» på valthorn, sa eiendomssjef Bjørn Magne Bakken at dette var en stor dag for Fet kommune.

– Nå er vi heldigvis i gang. Dette blir en voldsomt flott barnehage for Fet, sa Bakken.

– Vi ser fram til å samarbeide med Fet kommune om denne barnehagen, sa anleggsleder Kjell Arne Gaard i Seby AS.

Artikkeltags