Fet-trompetist Christiansen med langspiller

Jan Fredrik Christiansen fra Fetsund er sammen med organist Terje Winge aktuell med CD-en «Missa da Tromba», som er spilt inn i Lillestrøm kirke. Plata fikk blant annet terningkast seks i Aftenposten.

Jan Fredrik Christiansen fra Fetsund er sammen med organist Terje Winge aktuell med CD-en «Missa da Tromba», som er spilt inn i Lillestrøm kirke. Plata fikk blant annet terningkast seks i Aftenposten. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Sammen med organist Terje Winge har trompetist Jan Fredrik Christiansen nylig gitt ut den kritikerroste plata «Missa da Tromba».

DEL

Langspilleren ble tatt opp i Lillestrøm kirke i 2007, og produsert av Jørn Simenstad.

Plata består av verker av blant andre Jon Laukvik (Lamento) og Ketil Vea (Sonata).

Kjell Mørk Karlsens «Choralsonate nr. 3» fra 1972 er forankret i den lutherske salmetradisjonen, mens hans «Missa da Tromba» hviler i den gamle messetradisjonen, men har uttrykksmessige trekk av ulike kunstmusikalske elementer.

Felles for låtmaterialet, er at det er komponert i løpet av de siste 30 år.

Aftenpostens anmelder Idar Karevold anmeldte plata til terningkast seks og kaller den en «flott innspilling med historisk sus som vil glede mange».

Karevold mener Christiansen og Winge utnytter de akustiske mulighetene i Lillestrøm kirke på en god måte.

«Her er det et orgel som på denne innspillingen glir inn det klanglige miljøet med fortreffelig bredde», heter det videre i anmeldelsen.

Jan Fredrik Christiansen er 66 år gammel og bosatt i Fetsund.

Han har blant annet spilt med Oslo Filharmonien i over 40 år og spilt under dirigenter som Leopold Stokowski og Andre Previn.

Artikkeltags