Comeback i ordfører-stolen

Samarbeidet mellom Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti på Rømskog fortsetter, men Nils Nilssen og Kari Pettersen bytter posisjon. Kari overtar ordførerklubba, mens Nils går inn som varaordfører.

Samarbeidet mellom Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti på Rømskog fortsetter, men Nils Nilssen og Kari Pettersen bytter posisjon. Kari overtar ordførerklubba, mens Nils går inn som varaordfører. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Partiene har kommet til enighet på Rømskog.

DEL

Torsdag kveld var forhandlingene mellom de tre partiene som kjempet om ordførerklubba – og for å komme i posisjon – ved veis ende.

Ble tilbudt ordføreren

– Da vi møtte Arbeiderpartiet tilbød Nils Nilssen meg ordførerposisjonen dersom samarbeidet mellom Kristelig Folkeparti og Arbeiderpartiet ble videreført, forteller bygdas nye ordfører Kari Pettersen.

Det blir for øvrig en ren rokkering mellom de to, da Nils Nilssen går inn som varaordfører.

– Det kjennes godt ut.?Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny periode som ordfører i bygda, sier Pettersen til Indre Akershus Blad.

Forut for forhandlingene med Ap hadde Kristelig Folkeparti hatt møte med Senterpartiet.

– I likhet med møtet med arbeiderpartiet var det også her fine og ryddige forhandlinger, men vi ønsket begge ordførerposisjon. Da vi fikk Arbeiderpartiets tilbud litt senere, var det naturlig for oss å akseptere det, sier Pettersen.

– Hva blir dine viktigste oppgaver når du overtar ordførerklubba?

– Vi må sørge for å ivareta primæroppgavene; levere og videreutvikle tjenester til det beste for innbyggerne i bygda. Tilflytning og butikksaken blir også viktige saker vi må fortsette å jobbe med.

– Hva skjer i butikksaken for tiden?

– Den ligger ikke død, men jeg mener at vi kanskje må begynne på nytt her.

Senterpartiet var naturlig nok skuffet over at partiet ble både uten ordfører og posisjon i det nye kommunestyret.

– Slik er den politiske verden. Vi registrerer at bygdas største parti er satt på sidelinjen, men vi jobber videre i opposisjon med de sakene som sto på vårt valgprogram. Det skylder vi velgerne, sier leder av partiet Bjørn Erik Lauritzen.

Artikkeltags