Butikken reddet i tolvte time

Søskenbarna Mari Samuelsen og Jan-Erik Martinsen er glade for å kunne kunngjøre at Sørumsand Isenkram og Farvehandel opprettholder driften. Om noen uker er bedriften å finne i 1, etasje i Gjensidigegården i Sørumsand sentrum.

Søskenbarna Mari Samuelsen og Jan-Erik Martinsen er glade for å kunne kunngjøre at Sørumsand Isenkram og Farvehandel opprettholder driften. Om noen uker er bedriften å finne i 1, etasje i Gjensidigegården i Sørumsand sentrum. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I siste sekund kom nye lokaler på plass. Dermed fortsetter Sørumsand Isenkram og Fargehandel driften

DEL

Etter at det ble kjent at utbyggingen av Egebergkvartalet på Sørumsand nærmet seg, og at Per Harsheim skulle flytte bedriften Sørumsand rør til lokalene i Ringvegen, har framtiden vært usikker for Sørumsand Isenkram og Fargehandel.

Spørsmålene til innehaver Jan-Erik Martinsen har vært mange, og flere har fryktet at butikken skulle måtte legge ned.

Siden årsskiftet har Isenkrammen vært på jakt etter nye lokaler på Sørumsand, men tilpassede arealer for en fargehandel har vært vanskelig å finne.

Martinsen innrømmer overfor indre.no at også han begynte å tvile på framtiden til en av Sørumsands eldste butikker.

Til Gjensidigegården

For to uker siden fant Martinsen endelig et lokale som passer driften av firmaet. Onsdag ble avtalen underskrevet, og i slutten av oktober starter flyttingen til underetasjen av Gjensidigegården i Sørumsand sentrum.

– Lokalene er 110 kvadratmeter og veldig fine. Vi får Legevakten som nærmeste nabo, og ikke minst er det mange mennesker som frekventerer til og fra rådhuset. Parkeringsmulighetene er gode og man kan blant annet rygge inntil inngangsdøra. Vi gleder oss til å flytte, sier Martinsen til Indre Akershus Blad.

Sørumsand Isenkram og Farvehandel ble startet i 1948 av Martinsens oldefar, før hans foreldre tok over. De siste 17 årene har Martinsen vært fast ansatt i familiebutikken. I dag har han hjelp fra søskenbarnet Mari Samuelsen.

Glad og lettet

– Hvordan er det å ha skrevet under ny leiekontrakt?

– Det er en lettelse, og det er godt å vite at vi skal drive videre. Det er jo ikke akkurat enkelt å få ny jobb i dag, heller, sier Martinsen.

Noen varegrupper vil antageligvis bli kuttet ut etter flyttingen, men hovedgeskjeften med maling og maleutstyr består. Butikken holder stengt noen dager i forbindelse med flyttingen.

– Jeg er glad vi kan fortsette på Sørumsand, og ikke minst for at jeg beholder jobben min. I begynnelsen av november regner vi med å være godt i gang i nye lokaler, sier Mari Samuelsen.

Artikkeltags