– Bli med på historisk vandring

Leder Tore Ødegaard i Setskog Historielag ønsker alle hjertelig velkommen til en historisk vandring på Aamot førstkommende søndag. Her er han ved ruinene av saga på Aamot.

Leder Tore Ødegaard i Setskog Historielag ønsker alle hjertelig velkommen til en historisk vandring på Aamot førstkommende søndag. Her er han ved ruinene av saga på Aamot. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Lær mer om lokalsamfunnet, oppfordrer Tore Ødegaard.

DEL

Er du interessert i lokalhistorie og trives i skog og mark? Da kan søndagens historiske vandring på Setskog være midt i blinken.

– Aamot-området på Setskog er rikt på kulturhistorie. Dette skal vi vise fram i sin fulle bredde søndag, forteller leder Tore Ødegaard i Setskog Historielag til Indre Akershus Blad.

Turen starter fra Aamot. Deltagerne får blant annet se og høre om den gamle sagnkirken og gården Aamot. Det vil bli vist fram rester av en kanal hvor tømmeret ble fløytet oppover elven.

Rusleturen inneholder også et besøk til restene av fire sagbruk og en mølle i Aamotfossen.

– Turen er beregnet å vare i cirka tre timer. Deler av terrenget er bratt. Jeg anbefaler derfor folk om å ta med seg egnet skotøy. I tillegg må deltagerne ha med seg mat og drikke, forteller Ødegaard.

Han håper medlemmer og ikke-medlemmer i historielaget ønsker å sette av noen timer søndag til å lære mer om Setskog-samfunnet fra gamle dager.

Artikkeltags