Ber foreldre være obs

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet ber foreldre være oppmerksomme etter at en voksen mann tok kontakt med gutter på 6-7 år som lekte med en walkie talkie.

DEL

- Det er greit om foreldre er klar over at dette også kan være en fremgangsmåte for å komme i kontakt med barn, sier overbetjent Hanne Brubak ved Sørum lensmannskontor til indre.no.

Episoden skjedde søndag kveld ved 18-tiden.

En liten vennegjeng med 6-7 åringer var ute og lekte på Hexeberg i Frogner. De hadde med seg en walkie talkie, og plutselig kom en voksen mannsstemme inn på sambandet.

Mannen ba guttene om å gå til en forlatt campingvogn som ungene i området pleier å leke ved. McDonalds ble også foreslått som et mulig sted å møtes.

-Guttene ble lovet godteri hvis de kom, sier overbetjent Hanne Brubak til indre.no

Barna løp hjem og fortalte det til en av mødrene. Mannen var fremdeles i kontakt med guttene på det tidspunktet. Moren tok walkie talkien og utga seg for å være en jente, i håp om at han skulle røpe seg mer.

-Mannen skjønte han hadde med en voksen å gjøre, og da moren i stedet utga seg for å være fra politiet ble forbindelsen brutt, opplyser Brubak.

Mandag morgen ringte moren Sørum lensmannskontor for å si fra om hva som hadde skjedd.

-Vi har saken til observasjon og har ikke fått henvendelser fra andre som har opplevd noe lignende med walkie talkier, sier Brubak.

Hun understreker at det ikke er snakk om at det er farlig for barn å leke ute i dette området.

-Men det kan være greit for foreldre å vite at det ikke er bare på nettet de voksne tar kontakt med barn på denne måten. Det kan skje via en walkie talkie også.

Overbetjenten roser guttene for at de gikk hjem og fortalte det til en voksen.

Artikkeltags