Bassjazz fra Aurskog

Fritz Aga er bassvirtuosen fra Bergen som står for den eneste instrumentallåta i Indres Bandwagon-konkurranse.

Fritz Aga er bassvirtuosen fra Bergen som står for den eneste instrumentallåta i Indres Bandwagon-konkurranse.

Artikkelen er over 8 år gammel

Bassisten Fritz deltar med jazzrockinstrumental i Bandwagon.

DEL

Til tross for at karen er et nærmest ubeskrevet blad i Aurskogs musikkmiljø, har han et navn i Bergen, der han kommer fra.

Fritz husker godt øyeblikket som sørget for å sette ham på musikktoget for godt, en vakker dag hjemme i Bergen i 1978.

Tiåringen ble vitne til det irske rockebandet Thin LIzzy i fri dressur på NRKs "Flimra", og det var spesielt vokalisten og bassisten Phil Lynott som tiltrakk seg guttungens oppmerksomhet.

- Han var den tøffeste jeg hadde sett. Jeg fikk hakeslepp. Der og da ble kursen staket ut, forteller han i sofaen hjemme i Riserveien i Aurskog.

Etter diverse heavyband på ungdomsskolen, fikk Aga etter hvert et rykte som en habil musiker i Bergens musikkmiljø på 1980-tallet.

I 1986 ble han headhuntet til den bergenske rockelegenden Arild "Bloody" Johannessens band Heaven & Hell, og med dette orkesteret, spilte Fritz ofte i Bergens mest anerkjente rockeklubber.

Etter hvert ble han med i det tungtsatsende heavy metal-bandet Diabolos In Musika, som fikk platekontrakt i Japan midt på 1990-tallet.

- Vi rakk dessverre aldri å bli store i Japan. Etter tregt platesalg de par første ukene, var ikke kontrakten verdt mye, men det var artig så lenge det sto på, mimrer Fritz.

Aga rakk også å kompe Rita Eriksen i bluesbandet Nobodys' Business, før han etter hvert trappet ned karrieren til fordel for barn og familie.

Kona Kjersti kommer fra Aurskog, det var derfor naturlig å slå seg ned her.

Til daglig arbeider Fritz som arbeidsleder hos Norasonde på Skedsmokorset, men på fritida har han musikken som lidenskapelig hobby ennå.

Låtskriving er noen han liker å drive med, og han har blant annet bidratt med låter til Oliver Weers' (dansk X-Factor) siste plate.

Karen tilbyr også bassopplæring, og legger ikke skjul på at han synes instrumentet ofte blir oversett i rocken.

- Bassen blir ofte glemt. Min "hevn" på vegne av alle bassister, er å lage instrumentallåter med bassen i sentrum, og å legge dem ut i konkurranser som Bandwagon, avslutter Aga, med glimtet i øyet.

Agas låt "Melderskin By Fall" er et av 46 bidrag som 22 forskjellige artister har lagt ut i Indres og A-Pressens Bandwagon-konkurranse.

Artikkeltags