Onsdag 1. oktober lanserer kles- og smykkedesigner Cecilie Melli neste års bryllupskolleksjon. Rundt 400 av landets og hovedstadens kjendiser og finanselite vil være til stede under offentliggjøringen.

Og når fiffen samles må det selvsagt også mat og kaker på bordet. Det eksklusive oppdraget med å bake kaker til begivenheten har Anne Brith Davidsen fra Sørumsand fått.

Melli har plukket ut fire brudekjoler fra kolleksjonen som Davidsen skal lage kaker til.

– Vanvittig stort. Det er nesten så jeg ikke skjønner det selv, sier Davidsen til Indre Akershus Blad.

Kakeplanleggingen er allerede i gang. Cecilie Melli og resten av kjendiseliten får smake kombinasjoner av sjokolade og bringebær, sjokolade og appelsin samt sitron. En kake blir hvit, en i dus lilla, en i duegrå og en hvit med rosa og lyseblå blomster.

Drømmen er at visningen skal bli starten på en eksklusiv bryllupskakekolleksjon – med priser fra 10.000 og oppover.

– 10.000 kroner for en bryllupskake?

– Tid er penger. Selvsagt kan man masseprodusere bryllupskaker til en lav pris. I dag ønsker man gjerne kaker i egen stil, gjerne med litt gull og sølv om med ulike høyder på lagene. Det koster penger å produsere,.

– Hva betyr kontrakten med Melli?

– Først og fremst meget god markedsføring. Vi blir sett og kundene får smake på kakene våre. Antagelig blir det booket en del bryllupskaker der, sier hun.

I fjor vår var Davidsen en helt anminnelig hobbykokk som synes det var moro å skape gode smaker og flotte kaker på kjøkkenet. I april sto hun i finalen i Hele Norge baker på TV 3 – og etter det har oppdragene virkelig skutt fart.

I dag driver hun selskapet Villa Perlesukker på hjemstedet Sørumsand. Hver fredag åpnes dørene til bakeriet.

Fredagskafeen har vært en sukess, men Davidsen vil gjerne nå ut til et større marked.

Etablering i Oslo?

Går alt etter planen åpner selskapet bakeri på Oslos vestkant i løpet av 2015.

– Jeg drømmer om Bogstadveien eller ved Cecilie Melli i Nedre Slottsgate. Vi jobber mot en etablering, men vi kommer ikke til å ta noen hastebeslutning. Jeg har en idé om å komme med vår-, sommer-, høst- og vinterkolleksjon og ha visninger på varene. Man får det til på klær og kjoler, hvorfor ikke kaker, sier Davidsen.

– Hva skjer da med tilbudet på Sørumsand?

– Produksjonen vil fortsatt være her, og vi ser ingen grunn til å stenge ned kafeen. Den har hatt et stort oppsving etter sommeren.

Sørumsand-kvinnen inn-rømmer at det siste året langt fra kun har vært noen dans på roser og at det har kommet inn klager på leverte varer. Villa Perlesukker tar sakene alvorlig.

– Klagene har gått innpå meg. Jeg har hatt samtaler med folk som har vært misfornøyde. Vi er bare nødt til å forbedre oss stort. Vi skal bli enda bedre enn vi har vært. Vi skal lytte til kundene. Samtidig må vi fornye oss hva angår både utseende og smak, sier hun.