Ansetter nok en kommunalsjef

Rådmann Siri Hovde erstatter plan- og utviklingssjefen med en kommunalsjef for samfunn og utvikling. I bakgrunnen sitter kommunens øvrige tre kommunalsjefer.

Rådmann Siri Hovde erstatter plan- og utviklingssjefen med en kommunalsjef for samfunn og utvikling. I bakgrunnen sitter kommunens øvrige tre kommunalsjefer. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Aurskog-Høland kommune øker antall kommunalsjefer fra tre til fire.

DEL

Aurskog-Høland kommunes plan- og utviklingssjef Dag Hovdhaugen har sagt opp sin stilling, og forlater kommunen i høst.

– Når noen går ut av en lederstilling burde man vurdere om man skal fortsette med samme organisering som tidligere, orienterte rådmann Siri Hovde i formannskapet.

Etter grundige vurderinger, og innspill fra blant andre ansatte og kontrollutvalget, har rådmannen landet på at plan- og utviklingsavdelingen blir erstattet av en sektor for samfunn og utvikling.

– Grunnlaget for den vurderingen er at det er vanskeligere å rekruttere en plan- og utviklingssjef enn en kommunalsjef for samfunn og utvikling, sa Hovde.

Dette er også anbefalinger fra Delphi Consulting AS, som etter en anbudsrunde er valgt til å rekruttere den nye kommunalsjefen. Hun mener organiseringen blir mer hensiktsmessig og omrokkeringen får ingen økonomiske konsekvenser.

– Det får heller ingen konsekvenser for de ansatte og de er fornøyde, sa rådmann Hovde.

Endringene vil tre i kraft fra 1. januar neste år.

– Vil dette også bety at det blir en politisk komité som de andre sektorene, og skal det utformes en sektorplan, undret Simen Solbakken (H).

– Det vil vi se på. Vi vil først rekruttere en kommunalsjef og samrå oss med ham om hva som blir hensiktsmessig, sa Hovde.

Som en midlertidig løsning får kommunalsjef for oppvekst og utdanning Grethe Rønning ansvar for plan- og utvikling, mens personalsjef Erik Tangstrøm tar over IT-ansvaret.

– Vi håper å ha en ny kommunalsjef på plass så fort som mulig etter jul, sa Hovde.

Artikkeltags