Gå til sidens hovedinnhold

Alle besto eksamen

Artikkelen er over 7 år gammel

Sensasjonelt gode resultater for elevene ved elektrofag.

Alle elevene ved Elektrofag VG1 og Data og elektronikk VG2 – 39 elever til sammen – har gjennomført og bestått i alle fag.

– 100 prosent gjennomført og bestått er helt eksepsjonelt bra. Jeg skal ikke ta munnen for full og påstå at det aldri har skjedd i skolens historie, men dette er ikke noe som skjer hvert år i Akershus, slår avdelingsleder Sylvia Hoff ved Elektro fast.

Førsteklasseelev Gunnar Hoel fra Aurskog fikk karakterene fem og seks i programfagene ved Elektrofag VG1, noe som tilsvarer høy måloppnåelse.

– Jeg stortrives på skolen. Skoleåret ble mye mer interessant og spennende enn jeg hadde håpet på – mye takket være flinke lærere og virkelighetsnære og praktiske oppgaver i og utenfor klasserommet, slår unggutten fast.

Håper på bachelor

Kim Knudsen, også han fra Aurskog, gikk VG2 og forteller om et morsomt skoleår.

– Å kunne gå på skolen og drive med hobbyen din, er overlegent. Neste år skal jeg gå VG3 påbygging, slik at jeg får studiekompetanse. Målet er å ta en bachelor innen data på høgskole i framtida, forteller han.

Kim forteller også at klassen blant annet har vært på Bråte skole og montert prosjektorer i løpet av skoleåret.

Faglærer Per-Fredrik Ukvitne forteller at det tekniske utstyret og plassen elektrofagene har til disposisjon ved Bjørkelangen videregående skole er en del av en helhet som kan være med på å forklare karaktersuksessen.

– Vi kan la prosjekter stå oppe fram til de er ferdige, og ikke rydde ned for hver dag, slik tilfellet er ved en del andre skoler. Det er dessuten på sin plass å rose skoleledelsen for at de gir oss lærerne frie tøyler til å legge opp undervisningen slik vi mener den fungerer best, sier læreren.

Han legger til at det er femte året på rad der alle elevene ved Data og elektronikk VG2 har ståkarakterer på vitnemålet.

– Hjelper hverandre

– Guttene er dessuten flinke til å hjelpe hverandre i undervisningen. De gjør det helt uoppfordret. En veldig fin gjeng, mener faglærer Aasmund Østreng.

Og han sier guttene, for det er ingen jenter blant de 39 elevene i årets kull. Lærerne legger til at de gjerne ønsker seg flere jenter i klassene i årene framover.

Rektor Olav Wennemo ved Bjørkelangen videregående skole er naturligvis meget godt fornøyd med resultatene.

– Det er trivsel og tillit mellom elevene og i forholdet mellom lærerne og elevene ved elektrolinja. Slikt gir grobunn for læring. At det ikke finnes frafall her, sier også mye om miljøet.

Sylvia Hoff mener elevene er i en særklasse og at de har vist seg tilliten verdig når de har fått frihet under ansvar.

– De har nøkkel til klasserommet og det har ikke vært noen episoder der tilliten har blitt brutt. Elevene er dessuten veldig nysgjerrige på faget. Lærerne legger opp til en forskningsbasert undervisning, der målet er å få elevene til å stille de riktige spørsmålene, slik at de finner de riktige svarene selv, avslutter Hoff.

Kommentarer til denne saken