13.000 kroner i bot etter festkrangel

Artikkelen er over 5 år gammel

En hølending ble full og la seg ut med politiet under lørdagens ølfestival i Aurskoghallen. Det endte med 13.000 kroner i bot.

DEL

– Bøtesatsene for ikke å etterkomme pålegg fra politiet har økt kraftig. Dette bør publikum være klar over. Senest i helgen opplevde vi et eksempel på dette, forteller lensmann Svein Engen ved Aurskog-Høland lensmannskontor til indre.no

Episoden han sikter til skjedde i Aurskoghallen lørdag kveld. Under ølfestivalen, som samlet over 1.000 mennesker, slo ifølge lensmannen en godt voksen mann fra Løken seg vrang. Han etterkom ikke politiets pålegg og kranglet med ordensmakten.

– Det endte med en tur bak i politibilen til Lillestrøm og et forelegg på 13.000 kroner. Før var bøtene for denne type hendelser mer enn halvparten så lave, opplyser Engen.

– Enkelt å unngå

Lensmannen synes det må være helt unødvendig å pådra seg denne type sviende forelegg.

– Det er ganske enkelt å unngå. Avstå fra krangling med politiet. Får du beskjed om å forlate et sted, gå hjem og legg deg eller stå rolig. Gjør det du blir fortalt. Det er lurest. Politiet er nødt til å ha reaksjoner mot folk som nekter å lytte til politiets ordre. Vi ser mange eksempler, spesielt blant fulle ungdommer, på situasjoner som den i Aurskoghallen på lørdag. Jeg vil advare folk mot å drikke seg for fulle og å motsette seg politiets arbeid. Det kan koste dere dyrt, sier Svein Engen.

Artikkeltags