Gå til sidens hovedinnhold

Lokale artister går sammen: «Sammenslått, men ikke knust»

Artikkelen er over 1 år gammel

Inviterer til stor kulturfest.

«Kommunesammenslåingen er et faktum. Skedsmo, Fet og Sørum er historie. Sørum-folk bekymrer seg for legevakta på Sørumsand. Fetsokninger ergrer seg over at det blir slutt på kommunal brøyting av private veier. Skedsmosokninger sukker høylytt over økte avgifter som følge av «harmoniseringen». Er det ingenting å glede seg over?

Kulturlivet?»

Linda Sivertsen i Fossegrimen stiller spørsmålet.

Nå har LillCanto, blandakoret i Lillestrøm, Fossegrimen Blandakor i Sørum og Fet Bygdekor gått sammen om en kulturfest for nye Lillestrøm kommune.

– Ikke fordi vi vil hylle selve kommunesammenslåingen, men fordi vi vil vise at det lokale kulturlivet har en viktig plass i den nye storkommunen. Sang og musikk gir livskvalitet, overskudd og helse. Nå vil vi vise hva Lillestrøm kommune kan by på, fra amatører og profesjonelle, forteller Camilla T. Holm fra LillCanto, og fortsetter entusiastisk:

– «Sammenslått, men ikke knust» blir en storslått kulturfest med kor, revy- og teatergrupper, lokale utøvere og profesjonelle artister.

Lokale bidragsytere

– Vi kunne ikke lage kulturfest for Lillestrøm uten Lillestrøm Kulturskole, som har et så flott tilbud til barn og unge i hele den nye kommunen, understreker Camilla Holm.

Herfra kommer et stort musikalsk innslag under konserten, men også Kunstverkstedet ved Kulturskolen er engasjert. De lager en utstilling som skal settes opp i Lillestrøm kultursenter før og etter konserten. Temaet de har valgt er «Lillestrøm blandede kor» som ser ut til å bli en morsom og fantasifull framstilling av sangglede, fortsetter hun.

– Kulturfesten arrangeres i Stjernesalen i Lillestrøm kultursenter 1. februar. I tillegg til de tre korene med sine dirigenter, deltar talenter fra Kulturskolen, teatergrupper fra Dalen Ungdomslag og Blaker ungdomslag. Musikkterapeut Inger Marie Karterud, Fet og Sørum Spellsaulag med Asmund Huser og Arve Johansen kommer innom. Spellemannsnominerte J.T. Lauritsen and His Buckshot Hunters fra Fet, Tarjei van Ravens (tidligere Babel Fish) fra Lillestrøm og Reidun Sæther, med røttene solid plantet på Skedsmokorset. Kveldens konferansier er Anna Kristine Jahr Røine.

Kommentarer til denne saken