Det kryr av fornøyde, men våte ungdommer på idrettsanleggene i Aurskog-Høland i disse dager. Høland og Setskog Sparebanks Fotball­akademi må betegnes som en gedigen suksess.

– Dette er veldig moro, slår Tonje Kopperud Olsen fra Løken fast.

– Vi har ulike øvelser som er veldig lærerike, og trenerne er dyktige. De er flinke til å lære bort også, slår hun fast.

Anders Nordby Skrefsrud fra Fosser er like fornøyd.

– Det er en del utfordrende øvelser, og det er morsomt. Det blir litt kaldt innimellom når det regner så mye, men det går fint, sier Skrefsrud.

Regnet får man ikke gjort noe med, men det så ikke ut til å legge noen demper på deltagerne som boltret seg på kunstgresset på Bjørkelangen torsdag, etter oppstarten på Høland stadion onsdag.

– Vi har 90 deltagere, og det er flere enn vi hadde håpet på, sier Roar Ness, som er en av arrangørene.

Han meddeler at de bare har fått positive tilbakemeldinger om Høland og Setskog Sparebanks Fotballakademi.

– Vi har mange påmeldte fra klubber utenfor Aurskog-Høland, og trenerne i klubbene viser stor interesse. Arrangementet har gått på skinner så langt, og det er takket være en dyktig dugnadsgjeng som jobber godt, sier Ness.

Utvikling og inspirasjon er to viktige stikkord. Alle spillerne skal få et tilbud tilpasset sitt nivå, ved et differensiert tilbud.

– En av suksessfaktorene er gode trenere. I tillegg får man aldri understreket idrettsgleden nok. Vi håper at dette gir inspirasjon til at ungdom fortsatt synes fotball er moro, sier Ness.

– Vårt mål er at dette kan være starten på noe som kan videreutvikles.

I dag fortsetter moroa ved Bråtevangen på Hemnes.