Med stemningen på topp fra en velfylt tribune vartet Hølands damelag i håndballens 3. divisjon opp med god underholdning til et trofast publikum.

Hjemmelaget hadde en scoringsintensitet og kontringsvilje som bortelaget Stange ikke greide å følge, og Høland sikret seg raskt en 10-målsledelse.

– Det ble en forsvarskamp, og vi var forberedt på en slitekamp. Dessuten var jentene veldig revansjesugne etter tapet sist, sier trener Brede Stavenes til indre.no.

Litt rufsete etter hvilen

I starten av andre omgang ble det litt mer klabb og babb for Høland, og bortelaget hengte seg på, selv om forspranget var solid.

– Vi begynner å jukse litt i forhold til spillet vi trener på og har avtalt, sier trener Hølands trener.

– Vi jukser i forsvar, prøver å være litt fikse og sender pasninger fra siden som ikke når fram til streken. Det har vi ikke råd til i jevne kamper, men heldigvis hadde vi en solid ledelse, sier Stavenes.

Men etter at Høland tok time out og fikk rettet litt på det rufsete spillet løsnet det igjen.

– Vi trekker ut og bruker strekene på gjennomgang. Da smeller det med én gang, sier Stavenes.

Siste halvdel av andre omgang er Høland på sporet igjen. Ledelsen øker, og gir en solid seier med sifrene 38-20.

– Alle unntatt keeperne tegner seg på scoringslista. Det er en veldig god lagmoral og en kjempefin gjeng. Vi klarer å skape noe i Høland, og dette er moro, mener Stavenes.

Han er spesielt fornøyd med 18-åringenes innsats, som fikk prege siste del av kampen.

– De står fram og vokser, og det er viktig at de får spilltid. Det er ekstra moro at alle får nettkjenninger, sier Stavenes.

Hølands-damene kan ta lang juleferie med to nye poeng i kofferten. Neste hjemmekamp er først 12. januar.

– Men nå er det viktig at vi holder trøkket, og ikke bare sitter og dytter innpå ribbe og småsjokolade. Vi skal ha et par treninger i romjula, lover Stavenes.

Hølands lag med mål i parentes:

Renate Ottesen (3), Kine Holtet (14), Helene Enderud Lie (2), Henriette Hoel (1), Oda Hagen Johansen (3), Victoria Aanerud (3), Gunn S. Krogstad (3), Line Bakker Eid (3), Maren Lie (1), Josephine Adhiamboo (1), Siri Tøien (1), Lone Rakstad (3), Ida Enderud Mathiassen og Maiken Tenold.