Aurskog-Høland FKs Martin Vestreng og Aurskog-Finstadbru SKs Thomas Lerdahl er begge tredjegenerasjons A-lagsspillere. Tirsdag møtes de til hatoppgjør på Høland Stadion.

Martin Vestrengs bestefar Jan og far Arne Henrik, spilte begge for Bjørkelangen Sportsforening.

Det gjorde Martin også, fram til BSF ble slått sammen med Høland IL – til Aurskog-Høland FK i fjor.

Midtbanedynamoen legger ikke skjul på at tirsdagens lokaloppgjør mot AFSK i 4. divisjon betyr noe.

– Dersom vi taper får jeg ikke sove på 14 dager. Det er jeg sikker på. Slike kamper SKAL bety noe, ellers er det noe i veien med tenningsnivået til spillerne. For meg er dette årets viktigste kamp. Og AFSK er et lag vi skal slå, for vi er bedre enn dem, slår en skråsikker Vestreng fast.

Thomas Lerdahls pappa Svein Erik har hundrevis av matcher for Aurskog IL og Aurskog-Finstadbru SK, mens bestefaren Svein spilte på Aurskogs legendariske 66-lag.

Høyrebacken omtaler konsekvent Aurskog-Høland FK som «-Høland» («bindestrek Høland muntlig»).

«Bindestrek Høland»

– Jeg tar ikke det navnet i min munn, vi er jo ikke med. Er det ikke ganske strebersk å påberope seg et helt kommunenavn som navn når du danner en ny klubb? Vi i Aurskog og Finstadbru hadde ikke et slikt behov da vi slo våre klubber sammen i 1986. Og hvilken arena går kampen på? Hvor skal vi møte opp? Tettstedet der rådhuset ligger har jo ikke fått med navnet sitt i klubbnavnet engang. Nei, jeg er usikker på hvor vi skal spille, sier Lerdahl, med glimtet i øyet.

Martin Vestreng omtaler kampen som årets eksamen og er seierssikker, grunnet Aurskog-Hølands to siste kamper, der de slo henholdvsis Flisbyen 5-0 og Skedsmo 2 9-0.

– Har selvtillit

– Vi scoret 11 mål på 45 minutter, er i fryktinngytende form og har stigende selvtillit. Vi har mange talenter og gode spillere i klubben og et godt juniorlag. Jeg ser meget lyst på framtida til Aurskog-Høland FK.

– Jeg så 9-0-kampen på Skedsmokorset, og det er det dårligste 4. divisjonslaget jeg har sett. Jeg kan bare fortelle «-Høland» at målfesten deres er over når vi kommer til Nordre Høland for å spille mot dem. Det blir målfattig, kontrer Lerdahl.

Martin Vestreng mener det er sunt med litt lokalpatriotisk hat mellom klubbene.

– Hvor mye hater du AFSK, på en skala fra én til ti?

– Ti. Det skal være temperatur i disse oppgjørene.

Lerdahl moderer seg litt.

– Åtte. Mer energi er de ikke verdt. Slike rivaloppgjør er det som bærer fotballen, så vi gleder oss! Men tross mange flotte folk der ute sitter mindreverdighetskompleksene ganske sterkt i fotballfolket, så dette er nok viktigere for dem enn vise versa – men selvfølgelig skal vi vinne.

– Målet til klubben vår har hele tida vært å bli best i bygda. Da må vi slå Aurskog-Finstadbru. Det finnes ikke noe verre enn å tape mot de grønne. Jeg gleder meg til tirsdag og håper publikum kjenner sin besøkelsestid. Lokaloppgjør i fotball er fine sosiale møteplasser, avslutter Martin Vestreng.