– Dette blir en profesjonell oppladning foran høstsesongen med fokus på kvalitet, kunnskap og utvikling, sier Roar Ness fra Bjørkelangen Sports-forening.

Høland og Setskog Sparebanks Fotballakademi arrangeres fra onsdag 13. til lørdag 17. august. Akademiet har knyttet til seg godt kvalifiserte trenere som Geir Frigård, Robin Ødegaard, Kristoffer Lie og Gjermund Ottesen.

– Vi er opptatt av å ha med bredden og gi et fritidstilbud for alle før skolestart, men samtidig er målet at de aller beste spillerne også får et godt tilbud. Målet er å lage et opplegg som er på høyde med det «storklubbene» tilbyr, sier Ness.

Han har store forventninger til fotballakademiet, og det samme har Nina Granerud Fjeld fra Søndre Høland Idretts- og ungdomslag samt Espen Bråthen fra Aurskog-Høland Fotballklubb.

– Her blir det kyndig veiledning for alle på det nivået man er. Alle må behandes ulikt for at alle skal behandles likt, sier Espen Bråthen megetsigende.

– Det er viktig å beholde bredden, men det er lov å bli god, legger Nina Granerud Fjeld til.

I løpet av fire dager med fotballakademi blir det gjennomført sju treningsøkter med lunsj imellom. Påmeldingsfristen er 15. juli.

– Men det er begrenset antall plasser, så det er viktig å være rask med å melde seg på, understreker trioen.

Det er mange som gir seg med fotball når man er mellom 13 og 16 år. Noe av målet med akademiet er å bevare fotballgleden og mestringsfølelsen.

– Derfor er vi veldig glade for samarbeidsavtalen som er inngått med banken. Den gir oss trygghet og sørger for langsiktig satsing, sier Roar Ness.

Ifølge Espen Bråthen er fotballakademiet et skritt på veien for å få tilbake fotballkulturen i bygda.

– Fotballen har sovet litt, med mye fokus på A-lag og lite spillerutvikling i aldersbestemt. Heldigvis har det snudd hos alle klubbene i kommunen, selv om vi langt fra er flinke nok. Fotballakademiet er starten på noe nytt, sier Bråthen.