Elgrittet 2014 tar imot påmeldinger fra denne helgen. Fjorårets utgave ble en braksuksess med til sammen 230 ryttere til start i henholdsvis Elgrittet og familierittet.

– Årets utgave er tuftet på samme lest som fjorårsutgaven, men er videreutviklet med flere nye klasser og distanser, sier rittleder Jørn-Ole Nes.

Som tidligere omtalt i Indre er Elgrittet utvalgt som seedingritt for Grenserittet. I tillegg har Norges Cyckleforbund inlemmet rittet i sin såkalte Masterscup, som er en veterancup for kvinner og menn fra 30 år og oppover som satser på sykkel men ikke deltar på noe UCI-lag eller lignende.

– Dette blir spennende, og vi ser på det som en tillitserklæring fra sykkelforbundet at vi får være med i dette selskapet, sier Nes.

To traseer

Årets utgave av Elgrittet inneholder ikke bare nyheter for dem som sykler fort og langt.

Årets ritt inneholder også en ny distanse på 32 kilometer som følger hovedtraseen, men tar en «snarvei» gjennom skogen mellom Karl XIVs vei og Stenbyveien. Dette skaper muligheter for en kortere løype, men som også inneholder mer terreng enn den traseen på 54 kilometer.

Det blir i år også en mosjonsklasse uten tidtagning for de som ønsker å gjennomføre et «proft» sykkelritt, men som ikke er optatt av å bli målt på tid.

– Mosjonistene kan velge mellom distanser på 20, 32 eller 54 kilometer og får selvsagt også en ekte elgrittburger servert etter målgang, sier Nes.