Etter tre sesonger som Blaker-trener takker Helge Engen for seg, og Fredrik Larsen tar over 5. divisjonslaget.

Sportslig leder Halvor Bjerke i Blaker ILs fotballgruppe bekrefter at Fredrik Larsen blir A-lagets nye trener den neste sesongen.

– Vi er svært godt fornøyd med at Larsen tar denne jobben. Han var også vårt førstevalg når det gjaldt ny trener, sier Bjerke til indre.no.

Han legger til at Fredrik Larsen er godt kjent i miljøet, og at han er mye i Blaker selv om han bor i Lillestrøm.

– Vi ønsker en lokal profil rundt laget, med lokal trener og lokale spillere, slik vi har hatt de siste sesongene, sier Halvor Bjerke.

Helge Engen som nå trer tilbake og blir AFSK-trener, har også vært fotball-leder. Derfor er Blaker på jakt etter ny leder også til dette vervet.

– Vi skal ha årsmøte før jul og regner med å få ny fotball-leder på plass da, sier Bjerke.

Gleder seg

Blakers nye trener sier til Indre at han gleder seg til trenergjerningen, og at han nå vil gjøre unna jula så fort som mulig for å komme i gang med trenergjerningen.

– Foreløpig blir det trening hver søndag i SIF-hallen for å holde det i gang, mens vi over nyttår starter opp to ganger i uka på Aursmoen, samt treningskamper, sier Fredrik Larsen til Indre.

Selv kan han se tilbake på 196 A-lagskamper for Blaker og alle med interesse for fotball husker vel hvordan han «bøttet» inn mål for Blaker.

Larsen var toppscorer allerede i årene 1995, 1996 og 1997, og senere i både 2004, 2005 og 2006, og i 2009 fulgte han opp med 23 scoringer for laget fra Bruvollen.

– Det vil ikke bli store forandringer fra det Helge Engen har drevet med de tre siste sesongene. Vi skal ha det sosialt og moro, sier Larsen, og legger til at han etter en prat med gutta eventuelt kan komme tilbake med en målsetting foran neste sesong.