Magne Holmbro fra Høland JSK har tidligere tatt gull to ganger i NM. At kona Helene også er på samme nivå i dameklassen kom overraskende på de fleste - også på gullmedaljøren.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt å delta, og skulle bare være med som moralsk støtte og for å passe sønnen vår Jonas. Da torsdagen kom, fikk jeg lyst likevel, sier Helene, som sist deltok i NM for fire-fem år siden.

Som sagt, så gjort. Svogerens gevær ble skutt inn fra baderomsvinduet samme kveld, slik at Helene hadde et brukandes våpen. Sammen med Magnes pappa Bjørn, som også deltok under NM, og sønnen Jonas dro «Team Holmbro» til Tynset fredag.

Forrige gang Helene Holmbro holdt i et våpen var under et stevne i 2013. Da konkurransen startet på Tynset hadde hun lave skuldre og null press på seg – noe som ga resultater.

Da NM var over, sto hun med gullmedaljen rundt halsen.

Gullet ga mersmak

– Det var fryktelig moro og konkurransen ga ikke minst litt mersmak. Jeg ser for meg å kunne utøve sporten litt mer nå som barna har blitt større, forteller gulljenta.

Ektemannen var ikke mindre stolt over kona.

– Utrolig artig og all honnør til Helene.

Selv tok Magne Holmbro sølv i totalmesterskapet og skjøt seg opp mange plasser etter finalen og tre omskytinger på Tynset. På siste omskyting skjøt han fullt hus med 50 poeng og da var sølvet i lomma.

– Jeg trener ikke like hardt som før, og er kjempefornøyd med sølv, konstaterer Magne Holmbro.