Fotballdronningen fikk ny juvel i krona

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

Hege Riises fantastiske landslagskarriere ble kronet for n’te og siste gang lørdag. Fotballdronninga fra Momoen ble tildelt Kniksens hederspris.

DEL

( Moe/Hamar) - Sånt er gøy. Og dette var overraskende. Jeg kom dit som prisutdeler, sier Hege Riise (35) til Indre Akershus Blad.

Etter en triumfferd gjennom 14 år og 188 landskamper, takket Hege nei til videre spill for Norge i sommer. Norges Fotballforbund lot selvsagt ikke Momoen-jentas avskjed gå upåaktet hen - og tildelte henne en av norsk fotballs høyeste umerkelser

– Kniksens hederspris.

Etterpå måtte selv ballkunstneren fra Moe innrømme: Denne gangen var det hun selv som ble fintet ut.

– Jeg ante ingenting. Men etterhvert som de lese juryens begrunnelse skjønte jeg det. Jeg synes det var artig at de klarte å holde det hemmelig.

– Gjort noe utrolig artig

Sammen med tidligere landslagsstopper Henning Berg ble hun kalt opp på podiet i den direktesende idrettsgallaen på Hamar for å motta prisen fra NFF-president Sondre Kåfjord.

– Jeg har gjort noe som har vært utrolig artig hele tida. Jeg har 14 år som landslagsspiller og har vært en ledende spiller hele tida. Denne prisen beviser at jeg har gjort mye riktig, og gjort noe jeg har hatt enorm glede av selv, sier Hege Riise.

Hun klarer ikke helt å vurdere hedersbevisningen opp mot mesterskap, triumfer og priser tidligere i sin fantastiske fotballkarriere.

– Jeg synes det er vanskelig å rangere i forhold til hverandre. Der og da har hver pris like stor betydning.

Legger opp i år

– Og nå er pokalhylla full?

– Neida, de står litt utstilt her og der. Det er plass til mer, sier Hege Riise – og avslører samtidig sin siste, lille «fotballdrøm»:

– Det må være å spille Team Strømmen til en seriemedalje denne sesongen. Får vi god flyt en hel sesong er det mulig. Men det er ikke noe klubben har vedtatt som målsetting, kommenterer veteranen.

Nå har hun startet vinteroppkjøringen til det som antagelig blir hennes siste år som toppspiller.

– Det tror jeg nok. Det er en tid for alt, og det må ta slutt en gang også, uttaler Hege Riise.

Momoens fremste statuekandidat fyller 36 år i juli.

Artikkeltags