Fredag ettermiddag startet SHIUL byggearbeidene til sin nye hall. Da rullet gravemaskiner, lastebiler og traktorer inn på byggetomta på Bråte. Nå venter et hektisk år. Planen er at hallen skal stå ferdig til bruk høsten 2015.

– Tidenes løft, både for SHIUL og hele Søndre Høland, sier byggeleder Jan Rune Fjeld. Han er ikke i tvil om at den lenge etterlengtede hallen vil gi positive ringvirkninger for hele nærmiljøet. Men det er mange dugnadstimer som skal gjennomføres før hallen kan offisielt åpnes. For byggingen av hallen vil også innebære den største dugnadsinnsatsen i SHIULs historie.

– Det er ikke noe å si på oppslutningen om dugnaden. Per i dag har vi over 100 navn på lista vår, kan Jan Rune Fjeld fortelle.

– Det som skjer i startfasen, er utgraving av byggetomta. Noe som innebærer at om lag 2000 kubikkmeter fast masse skal fjernes, forteller Fjeld. Han stortrives med å ha fagfolk på dette arbeidet.

– Dugnadskara som foretar utgravingen er ikke bare aktører som driver med slikt daglig, men de er usedvanlig dyktige også.

I første del av byggingen, fram til hallen er under tak, vil det være mange profesjonelle aktører inne i bildet, selv om det også er snakk om en god del dugnadsinnsats da. Men det er fra nyttår og framover, da vi skal starte de innvendige arbeidene, at den store dugnadsinnsatsen kommer, kan Fjeld fortelle. Planen er at hallen skal stå ferdig til skolestart om et år. Noe som innebærer at det meste må være klappet og klart til St. Hans 2015, før sommerferien starter.

Morten Nystuen og far og sønn Granerud, Egil og Vegar, var tre av de som var i aktivitet lørdag formiddag. Alle gledet seg over at prosjektet endelig kom i gang, og ser fram til å bidra.

– Det er moro å gi noe tilbake til klubben og nærmiljøet. Samtidig vil denne hallen bli et løft for Søndre Høland, sier Vegar Granerud, før arbeidet igjen kaller.