De nye AFSK-trenerne, Helge Engen og Bjørn Ivar Bergerud, er klare i talen.

– Vi må få tilbake klubbfølelsen og den særegne kulturen som i årtier har kjennetegnet klubbens A-lag. Det må til et helt annet «trøkk» både i kamp og på trening. Og med det anlegget vi har, er alle forutsetninger til stede for en fornyet satsing, sier hovedtrener Engen med ettertrykk til indre.no.

Stolthet – ikke likegyldighet

Assistent Bergerud er like tydelig:

– Det er helt avgjørende å få tilbake stoltheten over å få spille i den grønne drakta. Det er utrolig mange som er glad i klubben, og som lider når det går dårlig med det som skal være flaggskipet, og framfor alt når de opplever dårlige holdninger.

– Vi må fjerne likegyldigheten til om vi vinner eller taper. Alle de andre i klubben og de som følger oss i tykt og tynt fortjener bedre!

Trenerduoen er samstemt om dette, og forsikrer at det vil bli stilt krav til spillerne. Samtidig skal godt miljø være en bunnplanke, som må dyrkes for alt det er verdt.

Fornyet engasjement

Lederen i fotballgruppa, Torgeir Aas, har store forventninger til de to som nå tar over treneransvaret etter at Kjetil Rydje takket for seg etter sesongslutt.

– Nå er det inn med nye koster, som forhåpentligvis «feier» oss oppover etter to år i bunnsjiktet av 4. divisjon. Det har vært tungt, det er definitivt ikke der vi hører hjemme, framholder Aas.

– Med Engen og Bergerud får vi to som virkelig vil bidra til å ta et løft sammen og et fornyet engasjement i og rundt klubben. Da handler det i stor grad om holdninger og treningskultur, og der har vi utvilsomt mye å hente, tilføyer han.

Født inn i klubben

Gruppelederen opplyser at de har snakket med flere kandidater til den ledige trenerjobben.

– Vi ønsket først og fremst å satse lokalt. Og vi kan vel vanskelig få mer lokale krefter enn Helge og Bjørn Ivar, fastslår Aas smilende.

Sant nok, for begge er inngrodde AFSK-gutter, ja formelig født inn i klubben. De har utallige kamper bak seg i grønn trøye, både aldersbestemt helt fra i seks-årsalderen og helt opp til seniornivå.

Engen (35) har til og med rundt 70 kamper for A-laget, men over det dobbelte for naboklubben Blaker, fordelt på to perioder. De tre siste årene har han vært lagets trener, til dels spillende. Bergerud (38) har på sin side trenerbakgrunn blant annet fra Rømskog/Setskog i 2010-11 (delt ansvar med Jørgen Johannesen).

Felles «grønn tråd»

Når trenerteamet rundt A-laget nå er på plass, tar gruppeledelsen fatt på det videre arbeidet med å styrke sportslig utvalg, særlig på området trenerutvikling for senior, junior og gutt.

– Vi er opptatt av en felles satsing i forhold til det som gjøres på banen for samtlige lag, med en «grønn tråd» som skal være gjenkjennelig over hele linjen, understreker Aas.

Det kan alle interesserte, enten de er involvert i klubben på en eller annen måte eller «bare» supportere, få mer innblikk i på et åpent informasjonsmøte i Aurskoghallen onsdag kveld. I forkant av møtet har A-laget sin første trening, som forberedelse til inne-KM i LSK-hallen til helga.

Med to nye koster på sidelinjen.