Lørdag kveld tok rømsjingen Hans Petter Bergquist en fin 20. plass i junior VM i Val di Fiemme. 71 startende satte utfor 90-metersbakken.

Bergquist landet på 83,5 meter i første omgang, og med tre ganger 17 i stil holdt det til en 21. plass, og kvalifisering til finaleomgangen.

I andre omgang hoppet 20-åringen 94 meter og fikk to ganger 17,5 og 18 som tellende stilkarakterer, og fikk omgangens 16. beste poengsum. Det ga Bergquist 20. plass sammenlagt.

Ujevn teknisk

– Jeg er ikke helt fornøyd, sier Hans Petter Bergquist til indre.no

– Det er teknikken som ikke klaffer. Det har vært litt varierende i det siste.

Det er fasen på hoppkanten rømsjingen ikke er fornøyd med.

– Jeg gjør noen forbevegelser og tråkker ikke reint i underlaget. Da blir det ikke langt nok med de karene som hopper her nede.

– Har det vært annerledes å hoppe i et VM? Hvordan har det vært med nervene?

– Nei, jeg har hatt det veldig rolig. Men det er velidg moro å være med i konkurransen.

Ørlite medaljehåop i lagkonkurransen

Senere i dag skal Hans Petter Berqguist til pers i lagkonkurransen sammen med Daniel André Tande og Mats Søhagen Bergaaard, som tok henholdsvis 14. og 17. plass i gårsdagens renn i 90-metersbakken.

– Vi er veldig underdogs, uten tvil. Men hopper vi opp mot vårt beste kan vi ha medalje i sikte, mener Bergqust.

– Men ut fra konkurransen i går er vi langt unna.

Bergqist er glad for å bli tatt ut på laget. Selv om han fikk billett til den italienske alpebyen var det ikke selvsagt at han fikk konkurrere.

– Fem av oss kjempet om fire plasser i både det individuelle rennet og laghoppingen. Jeg kunne ha risikere å kun bli turist. Det glajdt å vise seg fram fra første prøvehopp, og ikke la VM-uttaket bli noen hvilepute.

LES OGSÅ: Bronse til Bergquist