Unggutten har genene i orden. Pappa Svenn Furuseth kjørte aktivt for NMK Aurskog-Høland i en årrekke, med uoffisielt NM-gull i rallycross som høydepunkt i sin tid.

I karenes garasje i Blixrudveien står nå et nakent karosseri til en Ford Escort MK2. Det er pusset ned og lakkert, i tillegg er det gjort plass til ei større girkasse. Snart skal blant annet ny motor på plass. Mange timer er brukt, og mange gjenstår.

– Pappa og onkelen min Lars Johan hjelper meg mye. Begge inngår forresten i teamet mitt, som bidro til at jeg kunne konkurrere i bilcross i årets sesong, forteller Martin.

Det ble et sportslig godt år, der Martin blant annet tok 97 av 100 poeng i en stor konkurranse der han feide alle 250 motstanderne av banen under et løp i Aremark i sommer.

12-åring med rutine

Han er rutinert på fire hjul allerede, sin unge alder til tross.

Som 12-åring begynte han med crosscart, og han var selvfølgelig med pappa da han kjørte løp. Det er ingen tvil om at motorsport er en livsstil for Furuseth-ene.

Martin forteller at den som tror at det å drive med rallycross ikke er en fysisk idrett, må tro om igjen.

– Jeg trener styrke og kondisjon på treningssenter tre dager i uka. Det blir temmelig varmt inne i bilene, og det er viktig å kunne holde hodet klart når det går fort i svingene.

Vil øverst på pallen

Neste sesong skal han konkurrere i juniorklassen, og målet er klart: NM-gull.

Noen billig hobby har ikke Martin valgt seg, og han legger ikke skjul på at han er på jakt etter sponsorer. Drømmen er å leve av kjøringen.

– Å kjøre VM hadde vært artig. Når det er sagt, så er jeg egentlig ingen konkurransemann. Jeg synes det er moro å kjøre uansett hva slags plassering jeg får, konstaterer Martin.

I dag går han på Bjørkelangen videregående skoles tip-linje. Målet er å utdanne seg til motorsportmekaniker, og han håper å komme inn på Våler videregående skoles motorsportlinje neste skoleår.

Det blir spennende å følge Furuseth i juniorklassen til året – det er ingen tvil om at NMK Aurskog-Høland her har fostret et rallycrosstalent som kan nå langt.