Thorleif Kristiansen er aftens konferansier og får gleden av å introdusere åpningsnummeret, et utdrag fra Leonard BernsteinsÊ«West side story».

Publikum vil nikke gjenkjennende til de kjente tonene fra denne friske, melodiøse og udødelige musikalen fra 1958.

Vårkonsertens program er forøvrig preget av lett og iørefallende musikk, full av godbiter som vil begeistre publikum. Dirigent Tore Veum er en populær og humoristisk dirigent som setter sitt preg på Fet Janitsjar.

I likhet med korpsinteressen generelt i Fet, opplever gledeligvis også Fet Janitsjar et positivt oppsving på tilstrømmning av rekrutter. Innen korpsets rekker har det i løpet av vinteren kommet 12 nye musikere.

— Dette synes vi er en veldig positiv tendens, sier Toril Berger og Håvard Kristiansen, som virkelig er to av veteranene innen korpsaktivitten i Fet.

Ønsker flere medlemmer
— De nye ansiktene er i hovedsak rekruttert fra Fet Jente og Guttekorps, og vi ser på tilveksten som spennende og det gir korpset større bredde og muligheter.

—Men vi oppfordrer samtidig voksne med bakgrunn i korpsmusikk til å ta kontakt med oss, med særlig adresse til de mange nyinnflyttede familier i bygda, sier Toril og Håvard.

Lørdagens gjestekorps i Ridderhallen er Dalen skolemusikk. Selv om Ridderhallen bare er ett år gammelt, og i utgangspunktet skulle være en musikkens «storstue», er dessverre scenekapasiteten altfor liten for konserter av dette format. Men improvisasjoner er planlagt, og i tillegg til proft lysutstyr ligger alt til rette for en flott konsertkveld.