Stemningsfull konsert

Artikkelen er over 18 år gammel

— En variert og fin konsert med både unge amatører og profesjonelle utøvere. Samtidig ga den 10.000 kroner til orgelprosjektet i Løken kirke, sier en fornøyd Frode Frogner etter søndagens kirkekonsert.

DEL
— Så langt har vi omlag 550.000 kroner på orgelkontoen, så det er fortsatt et stykke igjen til de rundt 900.000 vi behøver. Men det går den rette veien, sier leder av orgelkomiteen, Frode Frogner. I tillegg til summen fra søndagens konsert, fikk komiteen nylig 5.000 kroner av en privat giver.
— Vi har nå kommet så langt at vi skal sende en søknad til biskopen om det nye orgelet. Deretter vil han vurdere om riksantikvaren skal trekkes inn i forbindelse med de ombyggingsarbeider som må gjøres, forteller Frogner.
I søndagens konsert til inntekt for nytt orgel, stilte samtlige aktører vederlagsfritt opp.
Konserten ble en fin blanding av unge og profesjonelle aktører. Fra Ingrid Glende og Juliane Husvik, som det siste året har studert musikk i Østerrike, via Sandem Hornmusikk, Rømskog Musikkorps og Setskog Musikkorps, som for anledningen opptrådte i fellesskap under dirigent Geir Musum, til mer profesjonelle utøvere som Petter Simonsen og solistene Jan Fredrik Christiansen og Aline Nistad ved Oslo filharmoniske orkester og organist Peter Bevan.


Artikkeltags