Fredag 25.august kan Indre fortelle at det kan ta helt av i Blaker, med et nytt luftsportsanlegg på Krogstad, tett på Fetsund, Sørumsand og Aurskog. Norges Luftsportsforbund frir altså til nabokommunen etter at Aurskog-Høland takket nei for tre år siden. Sørums ordfører «har allerede vært på småflytur» og mener at «dette vil sette Sørum på kartet» og at «det vil trekke turister» (RB, 5. juli 2017). Hva med å tenke mer på egne, og nabokommunenes, innbyggere?

 

Hvorfor gjøre noe som utelukkende vil føre til en degradering av innbyggernes livskvalitet? Det finnes mange studier som peker på hvordan støy generelt, og flystøy spesielt, påvirker mennesker negativt. Vi som bor på Nedre Romerike er jo nettopp glade for at vi ikke bor så nære Gardermoen! Stillheten er utrydningstruet, Sørum burde gjøre alt i sin makt for å ta vare på den.

Jeg forstår at kommunen ønsker å bruke næringsområdet på Krogstad til noe, men ikke bli så desperate at dere setter i gang noe som hele regionen må plages med i flere tiår fremover. De eneste jeg kan se som tjener på dette er selvfølgelig den eksklusive gruppen som eier et småfly, som fortsatt får kort vei fra Oslo. I tillegg vil trolig boligprisene i området synke som følge av støyen, men det er vel kun de som skal kjøpe seg inn i området som ser det som en fordel.

 

Norges Luftsportsforbund ønsker å satse skikkelig. I det ligger færre restriksjoner enn på Kjeller, og mulighet for helikoptertrafikk, det vil si aktiviteter som ikke er lov på dagens anlegg da det støyer for mye. Tør jeg minne om at det er på de stilleste og fineste helgedagene det er best å fly? Hvordan vil du nyte søndagsturen med kontinuerlig flystøy over hodet?

Med tanke på tidligere leserinnlegg i Indre om uønsket støy fra gressklippere og hunder, så er jeg overrasket over at Indre ikke nå renner over av protester mot disse planene. Jeg oppfordrer herved flere til å si ifra om at dette ikke er ønsket noe sted i vårt nærområde. Snakk med politikerne, eller skriv innlegg!