– Leirbekken er sikret. Beboerne får flytte tilbake når sikringsarbeidet har kommet langt nok.

Det skriver ordfører i Nannestad, Hans Thue (Ap) i en pressemelding lørdag kveld.

Det var den 17. desember i fjor at ni beboere i bygninger på Nygårdstoppen i Nannestad ble evakuert, etter at det hadde gått et skred på den vestre siden av Leirbekken. Det var også registrert sprekker og mulig bevegelse i overflaten på østsiden av bekken nedenfor bebyggelsen.

Fredag var representanter fra både Norge vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Norges Geotekniske Institutt i området sammen med kommunen hvor de vurderte rasfaren i området.

Nannestad evakuerte ni boliger før jul: – Tror alle er glade for at vi var føre var

– I tillegg til å vurdere rasfare, tok befaringen sikte på å vurdere fremkommelighet og for utforming og gjennomføring av sikringstiltak.

Det ble deretter besluttet at evakueringen opprettholdes for de ni eiendommene inntil sikringsarbeidet har kommet langt nok og at det er trygt å bo i husene igjen.

Får ikke flytte hjem til jul: – Den siste uka har vært turbulent

– Vi håper at de berørte kan være tilbake i hjemmene sine ved påsketider om alt går knirkefritt, men tidspunktet er fortsatt usikkert, opplyser Thue.

Ordføreren legger også til at han er imponert over hjelpen de har fått, til tross for den tunge tilstedeværelsen både NVE og NGI har hatt i nabokommunen Gjerdrum etter skredet der.

– Fremfor alt tror jeg dette er en gladsak for de evakuerte. Riktignok må de vente med å flytte hjem, men de kan nå kjenne seg trygge på at når de etter hvert er hjemme igjen, så er det til boliger som er sikret.