«Der og da tenkte jeg på hvor fort livet kunne snudd»

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Høsten er kommet for fullt. Med sine flotte farger – og sitt lunefulle vær.

Natten er dekket av frost, mens solstrålene om dagen fortsatt kan gi oss snev av minner fra varme sommerdager. Småregn og blåst på kveldene gjør årstiden utfordrende.

Spesielt på veiene.

Mandag formiddag fikk jeg selv en skrekkopplevelse bak rattet. På vei fra Sørumsand til Bjørkelangen fikk jeg sleng i en sving, kom over i motsatt kjørefelt, og så autovernet komme nærmere og nærmere bilen.

Heldigvis fikk jeg rettet opp bilen i siste sekund. Heldigvis kom det ingen andre kjøretøy imot. Og heldigvis: Ingen fotgjengere var på tur langs veien akkurat på den tiden.

Uten disse tilfeldighetene hadde utfallet blitt et ganske annet.

Kvelden før hadde det regnet, natten var kald og jeg var klar over at det var meget glatt på strekningen. Derfor kjørte jeg under fartsgrensen – uten at det hjalp. Bilen er selvsagt skodd for vinteren.

Der og da tenkte jeg på hvor fort livet kunne snudd.

De siste to dagene er det flere enn meg som har fått kjenne på det glatte føret. Politiet har fått meldinger om både utforkjøringer og ulykker grunnet vanskelige kjøreforhold. I Østfold ga lovens lange arm bilister på sommerdekk klar beskjed: – Dere blir anmeldt!

Oppfordringen er krystallklar: Skift til vinterdekk, kjør forsiktig og tenk en ekstra gang før du tråkker litt for hardt på gassen. Du vet aldri når tilfeldighetene ikke er på din side...

Artikkeltags