Jeg forstår at lokale idrettsledere er bekymret

Kjell Roar Nygård

Kjell Roar Nygård Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Idrettsledere lokalt og rundt om i landet sover dårlig om natta. Årsaken er at idrettslagene i verste fall kan få 40 prosent avkorting på momskompensasjonen. Fet Idrettslag, Frogner Idrettslag og Bjørkelangen Sportsforening, som alle har bygd og bygger store anlegg, står i fare for å gå på en millionsmell!

DEL

Meninger

Mens kulturdepartementet bevilget 185 millioner kroner i momskompensasjon for idrettsanlegg i statsbudsjettet, er det søkt for 305 millioner. Det er 100 millioner mer enn i fjor, og får det til å blinke rødt i alle idrettslagenes varsellamper dersom det ikke blir gitt en ekstrabevilgning gjennom revidert nasjonalbudsjett.

I utgangspunktet kan idrettsanlegg få støtte med inntil 33 prosent av brutto byggekostnad i spillemidler. I tillegg kan frivillige organisasjoner søke å få kompensert momsen, som utgjør 20 prosent av brutto byggekostnad.

For å si det sånn: Jeg forstår at lokale idrettsledere er bekymret. Uten tilleggbevilgninger vil momskompensajonen for nybygde Fet Arena bli redusert med rundt 5,8 millioner kroner. Den nye storhallen på Frogner kan få en avkorting på 5,5 millioner kroner, og regnestykket blir ikke pent for det nye klubbhuset til Bjørkelangen Sportsforening heller. Her kan 1,5 millioner momskroner forsvinne som dugg for solen!

Jeg håper i det lengste at våre stortingspolitikere vedtar det som skal til, og at idrettslederne etter hvert kan puste lettet ut. Idrettslagene har blitt lovet full momskompensasjon for prosjekter som igangsettes i 2017 og 2018, og da er det helt uakseptabelt å tukle med premissene etter at prosjektene er satt i gang eller fullført. Når idrettslagene tar store anleggsløft, må det være økonomisk forutsigbarhet.

Artikkeltags