Jeg synes det står respekt av sjefer som kan innrømme feil og sørge for at det ikke skjer igjen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederI forrige uke kom det inn et tips til redaksjonen om en bygningsarbeider som hang usikret på kanten av et hustak ti meter over bakken i Festningsåsen på Bjørkelangen. Tipseren la ved et bilde for å dokumentere observasjonen.

Da Indres journalist konfronterte den daglige lederen i entreprenørfirmaet med bildet og bakgrunnen for tipset, var det ikke snakk om å unnskylde seg, bortforklare, skyve ansvaret over på andre eller tåkelegge – slik mange andre ledere hadde gjort i en tilsvarende situasjon.

Den daglige lederen slo skuffet og forferdet fast at det usikrede arbeidet høyt over bakken var helt uakseptabelt og at det aldri skulle skje igjen. Han tok saken på største alvor, kontaktet umiddelbart underentreprenøren og ga arbeideren en advarsel.

– Slike hendelser gir vårt selskap et dårlig rykte, men det viktigste av alt er folks sikkerhet.

Jeg synes det står respekt av sjefer som kan innrømme feil og sørge for at det ikke skjer igjen.

Etter at saken ble publisert på nett og papir i Indre, har vi ikke hørt noe om graverende byggearbeider rundt forbi i lokalmiljøet.

Sjefen la seg ikke bare flat. Han vant tillit og respekt og bidro forhåpentligvis til at alle lokale bygningsarbeidere sikrer seg bedre.

Artikkeltags