Vi svikter ikke leserne

Ansvarlig redaktør og daglig leder Arne Henrik Vestreng i Indre Akershus Blad.

Ansvarlig redaktør og daglig leder Arne Henrik Vestreng i Indre Akershus Blad. Foto:

DEL

MeningerSvikter lokalavisene sitt samfunnsoppdrag?

Den profilerte debattanten Anki Gerhardsen stiller spørsmålet i en kronikk i Aftenposten basert på en undersøkelse som avdekket mangel på kritisk journalistikk i lokalavisene.

– I stedet for å grave, avdekke og stille kritiske spørsmål til et bredt utvalg aktører, handler det mest om fotballkamper og stoff som ikke synliggjør konflikt, hevder hun.

Her er det nyanser. I leserundersøkelser er det mange av Indres lesere som ønsker seg en mer pågående og kritisk lokalavis. På slutten av fjoråret ble vi kontaktet av innbyggere som synes avisen hadde for mange negative saker.

Spørsmålet er hva leserne legger i begrepet kritisk journalistikk. Forventes det at lokalavisen skal la en gravegruppe jobbe med en sak i flere måneder, eller er bestillingen at Indre skal bli flinkere til å belyse alle sider, snakke med mange kilder og følge sakene i mål?

Vi har konkludert med at Indres redaksjonelle medarbeidere må bli flinkere til å følge opp sakene. Det jobber vi med hver eneste dag.

Så til samfunnsoppdraget. Indre skal snakke den lille mann og kvinnes sak og ha et våkent blikk på alt som rører seg i nedslagsfeltet. Samtidig må det være en god balanse mellom det som oppfattes som negativt og saker som bygger opp.

Når Indre publiserer bildeserier og saker innenfor kategoriene arbeidsliv, næringsliv og eiendom, er det fordi daglige trafikkmålinger viser at sakene blir svært godt lest. Nye verktøy og analyser har gitt oss en unik innsikt og dokumentasjon.

Til tross for at medievanene endrer seg, blir det fortsatt Indre Akershus Blads hovedoppgave å bekrefte folks hverdag. Det betyr at avisen også må løfte fram alt det som fungerer bra i utgiverområdene. Vi tror det er viktig og nødvendig med lokale gladsaker som en motvekt til elendigheten vi får servert i alle mulige kanaler hver eneste dag.

Artikkeltags