– Det skjer kanskje noen år før vi hadde forventet, men vi fant ut at det var riktig tidspunkt nå, sier den ferske daglige lederen i Bygg Med Oss AS til Indre Akershus Blad.

Gründer Knut Heggedal har vært daglig leder fram til nå i bedriften på Bjørkelangen, og fortsetter som selger.

– Jeg trapper ned en god del, og blir ikke noen sjuende far i huset, slår han fast.

Heggedal senior vil fortsatt sitte i styret, og skal fremdeles dele kontor med den nye daglige lederen.

– Gleder meg!

Lasse Heggedal har til nå vært salgs- og markedssjef, og tror ikke det blir de store forandringene i arbeidshverdagen.

– Jeg kommer litt lengre unna prosjektene våre, og det er jo kjedelig, for det vi gjør er jo å bygge. Jeg blir litt mer inne på kontoret, men det blir nok mye av det samme ellers, sier Heggedal.

At junior skulle ta over roret etter senior har nok ligget i kortene, men ifølge Lasse Heggedal har det ikke vært noen selvfølge.

– Vi har gjort vurderinger rundt å få inn en ekstern leder. Dette har ikke vært noen fastlagt plan, og det har ikke vært noe mål for meg å ta over. Det har vært en lang prosess, og vi har brukt mye tid på vurderinger i høst. Men jeg har jo vært her en god periode nå, og gått i læra, slår 33-åringen fast.

Han får ansvar for en bedrift som de to siste årene har omsatt for rundt 100 millioner kroner, har 22 ansatte og rundt 20-30 fast innleide håndverkere til enhver tid.

– Jeg gleder meg veldig! Jeg er heldig som får lov å lede en gruppe med så flinke folk, sier Lasse Heggedal.

Stålbygg, hytter og hus

Siden oppstarten har Bygg Med Oss gjort en liten dreining, og har de seinere årene satt opp flere og flere stålbygg. Blant annet i Bjørkelangen Næringspark. Avtalen med å sette opp stålhaller for MittEgetLokale AS betyr mye.

– Nå skal vi bygge for MittEgetLokale på Heia i Fetsund, Sandnes, i Porsgrunn og Brumunddal hvis det kommer. Vi driver allerede på Gardermoen og Killingmo i Aurskog-Høland, sier Heggedal.

– Jeg må skryte litt av MittEgetLokale, som har bygd seg opp på under ett år til å bli nasjonalt ledende i et uutforsket marked. At vi kan være med dem landet rundt og bygge er en kjempemulighet for oss, sier Lasse Heggedal.

Bygg med oss har igjen flere lokale underleverandører som Rønaas entreprenør, Seko elektro og Åkrene mek.

Selv om Bygg Med Oss har blitt større på stålbygg er hytte- og boligbygging ikke lagt til side.

– Det har vært et godt år for hyttebyggingen. Vi har startet på ti hytter nå i år, og det er 40 tomter igjen på Setskog. Det er svingninger i dette markedet, og det må vi bare følge, sier Heggedal.

Setten Hyttepark har vært en god og viktig skole for den nye daglige lederen.

– Uten det jeg har lært av Knut på det prosjektet hadde jeg ikke kunnet ta over jobben som daglig leder, slår Lasse Heggedal fast.