Lørdag 22. oktober vil både replikkene på scenen og latteren i salen sitte løst når Dalen ungdomslag inviterer til den 41. utgaven av denne lokale bygderevyen.

Tidspunktet blir litt feil, men det er forbigående sier Janette Eriksen som sammen med Henning Ringsby både er veteraner i revysammenheng og nøkkelpersoner i den stadig like entusiastiske gruppa av glade amatører. Skjønt, duoen forsikrer at her er hver eneste aktør like viktig.

– Det hele er et teamwork. Totalt er vi rundt 25 personer i sving: Skuespillere, sufflører, husband, scenearbeidere, lydansvarlige og kiosk og salgspersonell, oppsummerer Janette Eriksen.

Hun har vært fast inventar i revyen siden 1989 og står også bak brorparten av tekstene sammen med Henning Ringsby.

To revyer på et halvt år

Fram til dags dato har Dalheimrevyen vært et like sikkert vårtegn i Gansdalen som linerla – inntil nå.

– Grunnen til at vi valgte høsten var at vi tok ikke sjansen på å kjøre i gang i vår da det stadig var en del usikkerhet rundt koronaen. Vi fikk kun spilt to forestillinger før nedstengingen i 2020. Derfor tok vi ikke sjansen på noen vårforestilling i år, men allerede i mars 2023 er vi tilbake i normalt gjenge igjen. Det er grunnen til at vi kaller denne utgaven for Vorspiel. Som du forstår, blir det på'n igjen for oss så fort vi har rigget ned etter årets forestillinger, forklarer Henning Ringsby.

Det er mange gjengangere av aktørene på scenen, med en spennvidde i alder fra Arve Johansen på 80 år til Martin Ringsby på 31.

– Beskrivelsen Dalen ungdomslag er vel en sannhet med modifikasjoner med den snittalderen vi har. Det spiller vel ingen rolle. Vi har det knallgøy sammen, selv om det som vanlig er litt kaos og følelsen av å ha litt for mange baller i lufta akkurat nå, ei lita uke før det braker løs, men vi vet at det ordner seg til teppe faller.

Da håper den entusiastiske teatergruppa at alle stoler på Dalheim er besatt.

– Vanligvis har det vært venteliste på billetter til premieren og stort engasjement rundt forestillingene. I år er det annerledes. Det er stadig premierebilletter igjen. Vi får håpe at det bare er litt høsttreghet i systemet, men vi er litt spente.

– Hva kan publikum vente seg?

– Vi skal ikke røpe for mye, men kan vel si så mye at sammenslåingen til storkommune er viet plass. Vi er også innom dette med krenking og hvor lett det er å bli det. Ellers vil som vanlig kjente personer i lokalmiljø og samfunnsdebatten dukke opp, selvsagt sammen med den evige trafikkproppen, Fetsundbrua.

I tillegg til premieredatoen spilles revyen 24., 26., 28. og 30. oktober.