Romerike Avfallsforedling (ROAF) lanserer poselotteri.

Fra 1. mars kan alle innbyggere som bor i en ROAF-kommune, blant annet Aurskog-Høland og Lillestrøm, enkelt gjøre hver eneste grønne pose med matavfall til et lodd i Poselotteriet.

Det eneste man trenger å gjøre er å skrive navnet og telefonnummeret ditt på den grønne posen med en solid sprittusj.

Hver måned trekkes en heldig vinner av et gavekort på 5.000 kroner fra KIWI. I tillegg har selskapet tre ekstratrekninger i løpet av året på hele 10.000 kroner for samme type gavekort.

Den første vinneren trekkes i begynnelsen av april, og alle som deltar fra 1. mars har mulighet til å vinne.

Matavfall blir til biogass

– Vi har selvsagt en god baktanke med Poselotteriet, og det er å få enda flere til å kildesortere matavfallet sitt i den grønne posen – og ingen andre steder. Matavfall som kastes i grønne poser sender vi til Den Magiske Fabrikken i Vestfold der det gjøres om til biogjødsel og biogass, sier administrerende direktør i ROAF, Synnøve Bjørke i en pressemelding.

Hun forteller at altfor mye matavfall fra innbyggerne blir feilkastet i restavfallsposen.

– Over halvparten av matavfallet fra kundene i ROAFs dekningsområde havner dessverre i restavfallet, og da går vi glipp av viktige og miljøvennlige ressurser. I tillegg bidrar feilkastet matavfall til at ettersorteringsanlegget vårt ikke opererer så effektivt som det kunne ha gjort.