– Jeg er med for moro skyld, og detta var dritgøy

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Detta var dritgøy, var Magnus Bjerkes spontane kommentar etter å ha skutt 99 poeng i landsskytterstevnets finaleskyting, noe som resulterte i en bunnsolid åttendeplass totalt.

DEL

Da 24-åringen fra Høland/Bjørkelangen entret standplassen som kongelagets sjuende siste skytter, var det klart at med fullt hus ville han ta en foreløpig ledelse.

Men i tredje skudd kom nieren.

Dermed krevdes minst seks sentrumsblinker på de gjenstående skuddene for å innta lederstolen. Det ble kun fire, men for Magnus var ikke hverken det eller åttendeplassen han endte på til slutt noe nederlag.

– Jeg gjør dette for moro skyld, og detta var dritgøy, var den spontane meldingen til NRKs intervjuer inne på standplassen umiddelbart etter anvisningen.

Lykkes ikke

For klubbkamerat Daniel Sørli, som skjøt på skive 12 i kongelaget, ble ikke dagen fullt så lystig. Nier på andre og nest siste skudd, sendte han rett ut av kampen om en topplassering. At sju av de øvrige skuddene var sentrumsblinker, var fattigmanns trøstfors kyttekongen fra 2016 og prinsen fra 2017.

– Dette var noe dritt, var hans spontane kommentar til NRK etter anvisningen før han utdypet hva som hadde gått galt.

– Jeg ble for stiv i skuldra og tok ikke imot rekylen fra skuddene godt nok. Jeg turte heller ikke å skru, konstaterte en skuffet Sørli.

Han har imidlertid ytterligere tre sjanser til å reise kjerringa.

Torsdag skal han først ut i finalen i lagskytingen som en av fire skyttere for Høland/Bjørkelangen, som tok en tredjeplass i kvalifiseringen. Noen timer senere er det duket for felthurtigskytingen, der han vant den innledende skytingen, mens det fredag er feltfinale. Men her er det mage om beinet i jakten på NM-tittel i øvelsen. Hele 97 skyttere har fullt hus 30 treff. Blant disse er også den lokale trioen Geir Finstad, Blaker, og Thomas Bråthen og Øyvind Nitteberg, Høland/Bjørkelangen.

En som avanserte solid under banefinalen, var Lars Jødahl fra Blaker. Med en perfekt finaleomgang endte han på 344 poeng og klatret fra en 59. plass etter tirsdagens innledende skyting. Dermed ble han nest beste lokale baneskytter i årets landsskytterstevne.

Artikkeltags