Landbruksministerens hyllest til Sander (18): – Jeg blir så glad!

Hylles: Sander Hagen (18) fra Momoen får en stor klapp på skuldra fra Landsbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

Hylles: Sander Hagen (18) fra Momoen får en stor klapp på skuldra fra Landsbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF). Foto:

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) lar seg imponere av 18 år gamle Sander.

DEL

Indre Akershus Blad bragte i dag nyheten om 18 år gamle Sander Hagen fra Momoen som sluttet på skolen og realiserte barndomsdrømmen ved å kjøpe gård til 11 millioner kroner.

Det imponerer Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

– Jeg blir glad av å høre slike historier som vitner om ungdom som vil satse og har vilje og guts til å stå på, sier Bollestad til Indre Akershus Blad.

Bollestad har lest historien om unggutten og ønsket å gi 18-åringen en hilsen gjennom lokalavisen.

– Dette gir meg håp for rekrutteringen til norsk landbruk og viser at de som virkelig vil kan få det til. Stå på Sander, konstaterer Bollestad.

– Helt spesielt

Også resten av bygda heier på 18-åringen.

Gratulasjonene renner inn på lokalavisens Facebook-side. I skrivende stund har innlegget 44 lykkeønskninger og hele 364 likes.

Etter det Indre Akershus Blad forstår er det relativt unikt at en 18-åring kjøper en gård til så mange millioner uten å ha odel.

– Jeg har aldri hørt om noe lignende som Sanders satsing. At yngre mennesker har tatt over gårder på odel i ung alder har skjedd, men å kjøpe en gård til 11 millioner som 18-åring, det er helt spesielt, kommenterer Sigurd Enger fra Momoen, tidligere leder i Akershus Bondelag, til Indre Akershus Blad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken