Gå til sidens hovedinnhold

Bønder kaller inn til møte: – Vi må stå sammen!

Artikkelen er over 3 år gammel

LØRENFALLET: Bondelaga i Sørum inviterer til Bondemøte med sosialt samvær onsdag.

Blaker-, Frogner- og Sørum Bondelag inviterer til åpent Bondemøte, onsdag 1. august på foreningshuset i Lørenfallet.

– Det er ikke alle som har forstått alvoret ennå, eller orker å ta grep. De som pleier å få fôr av naboen, og tenker at det ordner seg sikkert i år også, de må komme på banen nå. Derfor vil vi prøve å få en oversikt over fôr- og halmressurser i Sørum. Har vi egentlig mer enn til våre egne? Vi må først sørge for alle i bygda, før vi sender noe ut. Faren er at folk her må hente noe utenfra og kanskje være uheldig å få med seg noe uhumskheter vi ikke har vært plaga med fra før, sier sekretær Terje Fossen Hellesjø i Sørum Bondelag.

LES OGSÅ: Utleiefirma skal videre oppover

– Det har vært mye uklarheter om avlingsskadeerstatninger, så vi får besøk av Torunn Hoel og Pål K. Ormstad for å snakke om dette, sier han.

Geir Henning Nore vil snakke om utnyttelse av fôrressurser til storfe og ikke minst vil Kari-Anne Aanerud HMS ansvarlig NLR øst, snakke om bondens ve og vel.

– Vi må senke terskelen, det er ikke ofte det er snakk om bondens psykiske helse, annet enn når det er dyretragedier. Det må vi nå være i forkant av, sier HMS-rådgiver Kari-Anne S. Aanerud i NLR øst.

– Det er viktig å ta seg tid til sosialt samvær og «tørrprat» også, sier Bjørnar Sæther i Sørum Bondelag.

LES OGSÅ: Bjørn (79) brukte det samme sykkelverkstedet i over 50 år: - Johan hadde håndverket i fingrene

– Arrangementet er åpent for alle, ta med deg noen som vanligvis ikke kommer på slike tilstelninger, nå er det viktig å komme sammen, se andre og vite at man ikke er alene, avslutter Kari-Anne S. Aanerud.

Kommentarer til denne saken