Til tross for den fine rekken, er ikke plassen sikret. Siden tapet i motsatt kamp mot Skedsmo 23. mai har AHFK kun tapt mot Raumnes & Årnes. Av de 13 kampene er som nevnt et tap, og hele sju av kampene er uavgjort.

Utfordringen med så mange uavgjort er at poengfangsten blir lav. Akkurat nå er Aurskog-Høland på 10. plass, og åtte poeng foran nedrykk. Utfordringen er at det laget er Strømmen 2, og de har begynt å ta med seg mange fra A-troppen sin.

Mot Skedsmo kom bortelaget godt i gang. Lagets storscorer, Aleksander Martinsen, kom alene med keeper to ganger, men to svake avslutninger ble reddet av keeper.

Utover i 1. omgangen tok Skedsmo mer og mer over, men Even Vestreng sto godt i mål.

I starten av 2. omgang kjørte Skedsmo stort sett over AHFK. De skapte flere gode sjanser, og fikk til slutt den fortjente scoringen da Ole Moltzau banket inn 1-0 på Skedsmo stadion.

Skedsmo hadde rimelig god kontroll, men plutselig så kriget William Bergquist til seg ballen og spilte fri innbytter Fred Ephraim. Spissen gjorde alt riktig alene med keeper, og bortelaget jublet godt for 1-1.

Like før slutt ble AHFk sannsynligvis snytt for tre poeng. Martinsen kom alene med keeper, men ble avvinket for offside. Det var feil.

– Vi visste at vi kom til å møte et godt og spillende Skedsmo-lag. Legger en kampplan om å ligge lavt, og forsøke å ta de på kontringer. Vi starta bra, men sleit etter hvert med å holde intensiteten oppe i forsvarsjobben, sa Eirik Haugen til Indre Akershus Blad.

Poeng igjen, Haugen?

– Litt ut av det blå, klarer vi å få litt trykk på de etter en dødball, og får scoringen. En kamp hvor vi ikke kommer oss opp på toppnivå, men vi tar med oss enda et viktig poeng, og viser nok en gang at vi kan ta poeng fra alle i denne divisjonen, avslutter Haugen, som selv spilte en meget god kamp i midtforsvaret.

William Bergquist viser at han tar steg uke etter uke. Enorm kapasitet, og begynner i tillegg å prege kamper. Aleksander Martinsen har vi sett bedre, men er en trussel. Even Vestreng står igjen en god kamp i buret.

Stortap for Sørumsand

Det ble en veldig tung lørdag for Sørumsand. Hjemmelaget tapte hele 1-5 for et ungt, men veldig godt, Lørenskog 2.

– Veldig svak kamp av oss. Spesielt førsteomgangen var dårlig. Vi klarer ikke å komme opp i unggutter som løper og flytter ballen bra, forklarte Yngve Servold etter kampen.

Sørumsand fikk noen tunge forfall før kampenn.

– Joda, vi kjente på de forfallene, men det skal ikke være noen unnskyldning for innsatsen, sier Servold.

Det lille lyspunktet for Sørumsand var at 2005-gutten, Simen Servold, scoret for rødtrøyene hjemme i Idrettsparken.