KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

23 skuespillere i alderen ni til 17 år har forberedt seg siden i mars på årets forestilling, og i løpet av de siste 14 dagene øves det hver dag fram mot premieren 11. november i Bingsfosshallen.

- Det er solgt bra med billetter så langt, forteller markedsansvarlig Line Goplen Höfde til Indre Akershus Blad.

- Vi satser på fulle saler. Det er artig for skuespillerne å se at folk møter fram og vil se forestillingen, sier Goplen Höfde.

- Kreative personer

Som i fjor har forberedelsene foregått ved Sørumsand videregående skole, mens kulissene «som vanlig» blir laget i «Aanerud-låven» i Blaker.

– Vi har kreative personer både når det gjelder kulisser og kostymer, sier markedssjefen.

 

Det er Juliane Husvik Sukkestad som er instruktør, mens Grethe Kristine Grindheim har ansvaret for sang.

Blant årets skuespillere finnes tvillingene Astrid og Anders Aanerud. Til tross for at de kun er 15 år, er de klare for sin niende oppsetning i Tut & Kjør.

– Vi skal bli med det tiende året også. Det jubileet skal vi ha med oss, sier Astrid.

- Like gøy

Anders har i år den mannlige hovedrollen som Kaptein Von Trapp, mens Astrid spiller Elsa.

– Det er like gøy nå som før, om ikke enda mer artig når det blir viktige roller, sier Anders, som i tillegg til å være skuespiller også er med i ei vokalgruppe ved Kulturskolen.

– I tillegg til skole og teater, forsøker jeg å «henge med» i skyting, sier Astrid, som sammen med tvillingbroren hører hjemme i skytterfamilien Aanerud.

Musikalen Sound of Music forteller historien om Maria, som tar jobb som guvernante i en stor familie mens hun vurderer nonnetilværelsen. Hun forelsker seg i barna og deres far, enkemann Kaptein von Trapp. Han beordres til å gå inn i den tyske marinen, men avbøyer kravet fra nazistene. Kapteinen og Maria bestemmer seg for å flykte fra Østerrike med de sju barna.

Den virkelige familien von Trapp levde i førkrigstidens Østerrike. Moren, Agathe Whitehead, døde tidlig - da den yngste av de sju barna bare var ett år.