KUN 29 kr ut året! Lokalavisen når det passer deg.

«The hills are alive with the sound of music», sang 22 barn og unge i alderen 10- 16 år foran en fullsatt premieresal fredag kveld. Og publikum var bergtatt fra første tone.

– Fantastisk flott, jeg er så imponert, sier Anita Aag fra Bjørkelangen, en av de rundt 230 fremmøtte.

– Det er mange flinke barn og ungdommer. Jeg har hatt tårer i øynene og gåsehud. Alle som har mulighet burde komme og se, oppfordrer Aag.

Skuespillerne er gode, alle som én. De er unge, men står frem som trygge og sprudlende på scenen. Levende musikk løfter stykket, og mange gode sangstemmer sørger for nettopp gåsehud og tårer i øynene.

Vi merket oss spesielt Paul-Thomas Brenden Sollien og Anders Svennebye Aanerud. Begge er overbevisende i rollene som Max og Kaptein Georg Von Trapp. Dessuten gjør Sina Hellne en god jobb som Maria, med en rå sangstemme.

Stående applaus etter vel blåst premiere er fullt fortjent. Det er tydelig å se at det ligger mye jobb bak, og Tut & Kjør har klart det igjen. De imponerer med sangprakt, timing og innlevelse, og drar i land en flott forestilling.

(Artikkelen fortsetter under bildeserien)

Bildeserie

Sound of Music med Tut & Kjør

Sanginstruktør Grethe Kristine Grindhaug, er strålende fornøyd, og veldig stolt av skuespillerne. Hun har jobbet sammen med Juliane Husvik Sukkestad, som har vært regissør og instruktør.

– Stykket Sound of Music har jo faste rammer, men likevel har vi forandret litt og gjort det til vårt eget, sier Grindhaug.

– Det er gøy å se hvordan barna har utviklet seg fra start og hvor mye de har måttet tråkke ut av komfortsonen, og vokst.

Gjengen i Tut & Kjør har øvd en dag i uka siden mars, samt tre intensive seminarhelger.

Den siste uka har vært intens for skuespillerne og alle som har jobbet rundt stykket. Indre tar en prat med noen av skuespillerne etter premieren.

– Hva føler dere nå?

– Sliten, glad, godt å være ferdig, lykkelig, sier de i kor.

Sina Hellne, som spiller Maria, er ikke så nervøs i forkant av forestillingen.

– Men når man vet at man skal begynne med en solo, banker hjertet ganske fort. Når jeg har sunget første tone, er det bare moro resten, sier Sina.

– Å spille skuespill er en måte å slippe virkeligheten på, legger hun til.

– Det er som å leve i et eventyr, og det er moro med litt eventyr i hverdagen, legger Victoria Fagersand til, som spiller Liesl Von Trapp.

Skuespillerne har vært med en del år, og tror at Sound of Music har vært stykket det ligger mest jobb bak.

– Det vanskeligste denne gangen har vært å endre språket sitt fra «ungdomssleng» til gammel-norsk. For eksempel å si «De» i stedet for «du», sier en av hovedrolle innehaverne, Anders Svennebye Aanerud.