MIUL drar i gang ny dramagruppe

Til momoen: Karianne Lotterud som lensmannens eldste datter, sammen med  motstandsmann Johan, spilt av Per Magnus Barlaug. Sammen hadde de en helt unik kjemi på scenen under stykket Skinner til frihet i sommer. Lørdag skal de to avholde nybegynnerkurs i teater på Momoen.foto: lene barkenæs svea

Til momoen: Karianne Lotterud som lensmannens eldste datter, sammen med motstandsmann Johan, spilt av Per Magnus Barlaug. Sammen hadde de en helt unik kjemi på scenen under stykket Skinner til frihet i sommer. Lørdag skal de to avholde nybegynnerkurs i teater på Momoen.foto: lene barkenæs svea

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

MOE: For første gang på over 15 år blir det igjen ei dramagruppe på Momoen. Lørdag arrangerer ungdomslaget i MIUL kick off for den nygamle gruppa.

DEL

KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

Momoen Idretts- og Ungdomslag har lange og stolte tradisjoner innen teater.

– Det har gått i bølgedaler, men jeg har blitt fortalt at MIUL dro i gang dramagruppa første gang på 1960-tallet, ofte basert på Torstein Torres tekster, sier Henning Ringsby, en nestor i MIULs dramagruppe på 1980- og 90-tallet.

Etter at dramagruppa ble lagt i brakk på 1970-tallet, var Ringsby med og startet opp igjen i 1984, da med Unni Viken og Jane Holmedahl som primus motorer.

– Det var mellom ti og 12 ungdommer mellom 16 og noen- og tjue år som spilte, og med stort og smått, med de som sto for kostymer, sminke, kulisser også videre, var vi nok rundt 30 personer rundt dramagruppa, forteller Ringsby.

Han erindrer at gruppa satte opp stykket Under byens gater i 1985, som første forestilling den runden.

– Ellers skrev vi tekster til en rekke bygderevyer vi satte opp utover 1980- og 90-tallet. Jeg var med til 1992-1993, men vet at gruppa satte opp Reisen til Julestjernen så seint som i 1998-99, forteller Ringsby.

Han minner også om at ei stjerne som Charlotte Frogner var med i MIULs dramagruppe på 1990-tallet.

– Den gangen var det Reidun Gustavsen som var den store ildsjelen. Det er suverent at gruppa blir startet opp igjen, men det kreves ildsjeler for å få den til å fungere. Mangelen på ildsjeler har nok også vært forklaringen på at det har gått i bølgedaler med dramagruppa i MIUL opp gjennom årene. Jeg ønsker uansett de nye kostene lykke til, avslutter Ringsby.

Husker du denne forestillingen fra 2002?

June Stigen i MIULs ungdomslag forteller at de starter opp fordi de ønsker å gi barn og unge flere muligheter enn kun idrett.

– Vi ønsker også å vise barn og unge hvor artig drama kan være. Vi gleder oss masse og håper mange møter opp i forsamlingslokalet lørdag. Lokalet egner seg fint til drama, slår Stigen fast.

Karianne Lotterud og Per Magnus Barlaug, som begge hadde hovedrollene i Tertitt-forestillingen Skinner til frihet i sommer, kommer til avsparket lørdag.

– Vi skal avholde et nybegynnerkurs i teater. Målet er at de som kommer skal få lyst til å gjøre mer av det, slik at teatergruppa i MIUL kommer på beina igjen. Det blir skikkelig lavterskel. Vel møtt, sier Lotterud.

Artikkeltags