Tyv stjal rekvisitter – måtte avlyse utsolgt forestilling

Bilde fra prøvene til Riksteaterets storsatsing "Kollaps i kulissene" med blant andre Bjørkelangen-bosatte Ingar Helge Gimle og Hege Schøyen på rollelista. Mandag var turen kommet til Lyngdal, men der ble de viktigste kulissene stjålet, og forestillingen måtte avlyses.

Bilde fra prøvene til Riksteaterets storsatsing "Kollaps i kulissene" med blant andre Bjørkelangen-bosatte Ingar Helge Gimle og Hege Schøyen på rollelista. Mandag var turen kommet til Lyngdal, men der ble de viktigste kulissene stjålet, og forestillingen måtte avlyses. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det ble full kollaps for teaterforestillingen "Kollaps i kulissene" med Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle i spissen fordi en frekk tyv stakk av med kulissene.

DEL

(Romerikes Blad) – Jeg har ikke vært med på noe lignende før. Det er ikke noe alvorlige greier, men det er jo trist at rekvisittene er borte. Det er vanskelig å spille denne forestillingen uten dem, sier Bjørkelangen-bosatte Ingar Helge Gimle til Lyngdals Avis.

Riksteaterets forestilling «Kollaps i kulissene» hadde premiere i Oslo i januar, og mandag var turen kommet til Lyngdal. Men der ble det altså full kollaps for forestillingen som reklamerer med "Når alt som kan gå galt, går enda verre!"

Og det gjorde det. En halvtime før den utsolgte forestillingen skulle starte, måtte arrangøren melde pass. Tyvegodset hadde ikke dukket opp, og publikum måtte vende slukøret hjem.

Kulissetyven ble fanget på kulturhusets overvåkingskamera mandag ettermiddag, kun få timer før Schøyen og Gimle skulle i ilden. Ifølge politiet er tyven en kjenning av dem. Han fikk blant annet med seg et par sverd, en pistolkopi, en telefon og et sigarettetui.

– Jeg har aldri vært med på noe lignende, sier teaterveteranen Hege Schøyen til avisen.

(©NTB)

Artikkeltags