Lover full fest med griseprat i låven og verdenspremiere fra Bondebabes

VERDENSPREMIERE: Bondebabes trår til med verdenspremiere på sin nykomponerte revy under avslutningen av Stuttreist og himlaga. Foto: Jarle Pedersen.

VERDENSPREMIERE: Bondebabes trår til med verdenspremiere på sin nykomponerte revy under avslutningen av Stuttreist og himlaga. Foto: Jarle Pedersen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: Verdenspremiere, stuttreist griseprat og en treretters middag. Det blir det store punktum for Stuttreist og Himlaga lørdag 16. september.

DEL

Låven på Eidsverket er arena for den store finalen på årets Stuttreist og Himlaga-festival.

– Her blir det både revy med Bondebabes og stuttreist griseprat med seks himlaga’ aktører. Og sist, men ikke minst, en treretters middag, naturligvis beredt på stuttreiste ingredienser, forteller næringsutvikler og festivalleder Erik Bakke.

– En drøm

– Vi har lenge hatt en drøm om å lage en revy. Nå er den en realitet, og kall det gjerne en verdenspremiere, sier Kjellaug Johansen i Bondebabes, gruppa som så dagens lys i Søndre Høland for 18 år siden, og som nå har gjort comeback, senest under Bjørkelangen musikkfestival.

– Kan du røpe litt av revyens innhold?

– Det blir mye sang og dans. En rød tråd blir utfordringer i bygda vår der Bondebabes må inn og ta grep for å ordne opp. Her kommer ingen til å gå fri, verken mannen i «gata», bonden i fjøset eller politikere og byråkrater på rådhuset, humrer Kjellaug Johansen.

Ramsalte historier

Før de glade Bondebabes entrer scenen har seks herrer, som i alle fall ikke er rustne i snakketøyet, vært i aksjon.

– Stuttreist griseprat er navnet på seansen, med kvintetten Nils Langstad, selvsagt med trekkspillet, Roger Ødegård, Bjørn Marlow Lundberg, Tom Erik Halvorsen og Per Torgersen som historiefortellere. Lars-Jørgen Skaret har fått Uriasposten som ordstyrer for denne «taletrengte» gjengen. Det er bra det er høyt under taket i Eidsverkets låve!

– Det blir en stri tørn å styre denne gjengen. Blir det for gærn’t, får jeg få hjelp av gamlelensmannen til å få styring, sier Skaret og titter bort på Per Torgersen, som humrer og nikker:

– Jeg skal gjøre mitt beste, men uansett mister jeg vel mitt gode navn og rykte etter denne kvelden, hvis jeg noen gang har hatt noe slikt.

Smakfull avslutning

– Råstoffet til den påfølgende treretters middagen er naturligvis levert av lokale produsenter, og etterpå entrer en trubadur, også han stuttreist, scenen: Ole Christian Ruud, forteller Erik Bakke.

– Billetter er lagt ut for salg. Det er et begrenset antall, så vil du være sikker på å få med deg dette, så løp og kjøp, oppfordrer Bakke.

Artikkeltags